İnegöl´de ikamet eden yaklaşık 3 bin Bulgaristan vatandaşının oy kullanması beklenen seçimler öncesinde, İnegöl´de Akhisar İlkokulunda bir sandık kuruldu. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği söz konusu okula giden vatandaşlar, devletin verdiği kimliklerle oylarını kullandılar. Saat 07.00´de başlayıp, 20.00´de son bulan Türkiye´deki seçimler, toplam 35 sandıkta gerçekleştirildi.

OY KULLANMAK ÖNEMLİ

Oy kullanmak için gelen vatandaşlara yardımcı olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kahraman, “Bulgaristan seçimlerinde bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu yapılıyor. 23 aday içerisinde bir aday yüzde 50´yi yakalayamazsa. seçim ikinci tura kalacak. İkinci tura kalınırsa iki aday önümüzdeki hafta ikinci turda seçime girecek. Bulgaristan seçim yasası değişti. İki seçimde oy kullanamayan seçmenler üçüncü seçimde seçmen sandığında adlarının silinmesiyle karşı karşıyalar. Bu seçimler bizim açımızdan bu anlamda önemli. Çifte vatandaşlık hakkı olan Bulgaristan vatandaşlarımızı burada oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

SANDIK SAYISI DÜŞTÜ

Seçim sandık sayısının olağanüstü düştüğünü ifade eden Kahraman, “Bir önceki seçimde Türkiye´de 136 sandık açılmıştı. Bu seçimde 35´le sınırlandırdılar. Bursa´da da önceki seçimde 35 sandık açılmıştı. Şuan da 8 sandık açıldı. Dolayısıyla belli bir yoğunluk olacaktır. Bu yoğunluğu elimizden geldiğince işler hale getirmeye çalışıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın buraya gelip oy kullanması, ‘bizde burada varız´ demiş olmaları” şeklinde konuştu.

Kahraman, “Buradan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a teşekkür etmek istiyorum. Bundan önce olduğu gibi şimdi de yanımızdalar ve bizlere sandıklara gidilmesi hususunda ulaşım desteği sağlıyorlar. Belediyemiz 6 Kasım 2016 Pazar günü sandıkların açılacağı sabah 07:00 ila oy verme işleminin sona ereceği 2000 saatleri arasında soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Yenice´den (500 Konutlardan geçerek 1000 Konutlar) Akhisar´a, Akhisar mahalle içerisinden de seçimin yapılacağı okula her saat başında ücretsiz olarak otobüs kaldırılarak, soydaşlarımızın oy kullanmaları sağlandı” dedi.

Editör: Süper Kanal TV