Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçileri Bursa'dan Ankara'ya getiren otobüsün yaptığı trafik kazasının ardından Kavlak'ı telefonla aradı.

İlk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği kazanın kendisini derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim kaza nedeniyle Türk Metal Sendikası camiasına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunduğu belirtildi.

Bu arada azanın ardından, Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yarın Ankara'da düzenlemeyi planladığı 22. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliğinin de iptal edildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart'ta söz konusu kurultaya katılarak bir konuşma yapması öngörülüyordu.

Bursa'daki korkunç kazada ölenlerin isimleri açıklandı:

ELVAN MUTLU

LEYLA ÇİÇEK

ÖZLEM İNAN

MEYSE KESKİN

GÜLEYDAN SEZER

FATMA HACIOĞLU

LEYLA YALÇIN

Bu arada kaza sırasında öldüğü sanılan ancak daha sonra otobüsün altından sağ olarak çıkarılan Melek Bodur'un hastaneye sevk edildiği bildirildi.