İnegöl´e bağlı Kıran Mahallesi piknik alanında yaşanan hayvan katliamına soruşturma başlatıldı. Yetkililer katliamın yaşandığı yerdeki hayvan leşlerinden numune aldılar.
Piknik alanına giden Kıran Mahallesi sakinleri, piknik alanın çevresinde hayvan leşleriyle karşılaşmıştı. Etrafta yapılan aramalarda 2 kirpi, 2 karga, 3 köpek, 2 şahin, 18 adet tilki leşine rastlamışlardı. Mahalle sakinleri durumu yetkililere bildirdiler.

/resimler/2016-3/4/1250534721183.jpg

Bursa Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, İnegöl Doğa Hayatını Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar ile Jandarma komutanlığı ekipleri katliamın yaşandığı alanda incelemelerde bulundular.

TAVUK ETLERİNE RASTLANDI

Mahalle sakinleri tarafından hayvanların gömüldüğü alanda da incelemelerde bulunan ekipler, yeni ölmüş sansar ve tikli leşlerini görünce şoke oldular. Ekipler ayrıca çevrede yaptıkları araştırmalarda tavuk et parçalarına da rastladılar.

KİREÇLENECEK

Yapılan ilk araştırmalara göre zehirlemenin güçlü şüphelerine ulaşan ekipler, hayvanların kireçlenerek tekrar gömülmesini istediler. İnegöl Belediyesi ekipleri, çevrede araştırma yaparak hayvan leşlerini kireçleyerek gömme işlemi yapacaklar.

ZEHİRLENMEDEN ŞÜPHELENİYORUZ

İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursa Milli Parklar Genel Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Nihal Bilgici, “Şu an incelemeler yaptık. Farklı farklı alanda hayvan ölümlerini gördük. Numunelerini aldık. Numunelerin Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde otopsileri yapılacak. Çok fazla ölü hayvan olduğu için saha taraması yapılacak. Amacımız bu ölümlerin diğer hayvanlara bulaşmasını engellemek. İlk incelemelerde zehirlenmeden şüpheleniyoruz” dedi.

SUÇLULAR BULUNSUN

İDOHA Başkanı Nilay Parlar ise, “Haberi duyduktan sonra çok üzüldük. Olayla alakalı çalışma başlatıldı. Yetkilerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunduk. İncelemeler sırasında yeni hayvan ölümlerini gördük. Onlarda numune alındı. Büyük ihtimalle zehirlenme gibi görünüyor. Tavuk et parçaları da gördük. Oldukça üzgünüz. Çok sayıda yaban hayvanının ölmesi çok üzücü bir durum. Umarım tez zamanda bunun suçluları bulunur. Milli Parklar Müdürlüğü re ´sen soruşturmaya başladılar.” Dedi.
Editör: Süper Kanal TV