Tarihi İshakpaşa Külliyesinin yanında bulunan, üst ve alt katlarındaki 4 işyeri alevlere teslim oldu. Çıkan yangın sonucu 4 kişi kullanılmaz hale geldi. Sabah saatlerine doğru başlayan yangın binaların ahşap olmasından dolayı cayır cayır yandı.
İnegöl´ün tarihi yerlerinden biri olan  İshakpaşa Camii ve Külliyesinin arkasında  bulunan cafe paşa han'ında 20 ekim 2013 tarihinde çıkan yangın sonucu kül olmuştu. İşte 3 yıl aradan sonra büyük bir yangın daha yaşandı.  İshakpaşa küllyesinin hemen karşı aralığında olan 185 yıllık tarihe sahip ahşap binanın ikinci katında faaliyet gösteren kafede henüz belirlenemeyen bir nedenle saat : 03:30'da yangın çıktı. Çıkan yangın binanın ahsap olması nedeniyle kısa sürede büyürerek  kafe ve altındaki dükkanlara sıçradı.
yangına tüm araçlarıyla müdahale eden itfaiye ekipleri yangını bir türlü kontrol altına alamadı. saatlerce süren çalışmalar neticesinde sabah karşı yangın ancak kontrol altına alındı.  Kafe başta olmak üzere  alt katlarda bulunan bisiklet tamircisi,  hac umre seyahat acentesi ve çantacı işyerine külle döndü.

GÜN AĞIRINCA HERŞEY ORTAYA ÇIKTI
Sabah işyerlerine giden inegöllüler yanan işyerini görünce büyük üzüntü yaşadılar. Yangın bilancosu gün ağırınca ortaya çıktı. Sabah'ın ilk ışıklarıyla birlikte ekipler çalışmalarını sürdürmeye devam ederken cuma camii girişi trafiğe kapatıldı. İşyerlerinde dumanların halen yükseldiği görüldü. Belediye ekipleri çevrede temizlik çalışmalarını yürütüyor. Yangında tarihi bina tamamen yanarak küle dönerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.