İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta içi 5 gün boyunca şehrin muhtelif bölgelerinde trafik kontrolleri gerçekleştirdiler. Bu uygulamalarda toplam 988 taşıt kontrolden geçirilirken bunların 116´sının motosiklet olduğu öğrenildi. Kontroller sonucunda 22 otomobil ve 15 motosiklet çeşitli sebeplerden ötürü trafikten men edildi.

Hafta içi 5 gün boyunca gerçekleştirilen denetimlerde bunun yanı sıra 8 tescilsiz motosiklet ele geçirildi.25 şoför, sürücü belgesiz araç kullandığı gerekçesiyle çeşitli ceza-i müeyyidelerle karşı karşıya kaldılar. Ehliyetsiz sürücülerin yanı sıra çokça karşılaşılan abartı egzoz ve cam filmi konusunda da ceza yağdı.

Toplamda 8 vasıtaya abartı egzoz ve cam filmi sebebiyle cezalar kesildi. Trafiği ve yayaları tehlikeye düşürecek şekilde araç süren şahıslara da göz açtırılmıyor. Trafikte tehlikeli sürüş yapan ve drift attığı tespit edilen 2 kişi de ceza almaktan kurtulamadı.Bunun yanı sıra alkollü araç kullandığı tespit edilen 1 kişiye de çeşitli ceza-i müeyyideler uygulandı.

Gerçekleştirilen kontroller sonucunda kurallara uymayan bu şahıslara toplamda 80 bin 526 TL ceza kesildiği öğrenildi.