İnegöl’de yaşayan 6,5 aylık hamile Ahıska vatandaşı Madina Mavlyudova (29), geçtiğimiz Cumartesi günü rahatsızlanınca sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.
EVİNE GÖNDERİLDİ
Burada tedavi altına alınan hamile kadına serum takıldı. Müşahede altında tutulan kadının ultrasonu çekildi. Gece saat 03.00’e kadar Acil Serviste tutulan talihsiz kadın daha sonra iddiaya göre, yüksek ateşi olmasına rağmen evine gönderildi.
EVDE TEKRAR FENALAŞTI
Eve gittiğinde fenalaşan hamile kadın ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne yeniden getirildi. Burada durumu ağırlaşan kadın daha sonra ambulansla Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
BEBEKTEN SONRA HAYATINI KAYBETTİ
Hastaneye getirildiğinde durumu ağır olan kadın hemen ameliyata alınırken, karnındaki bebeği alındı ancak bebeğin hayatını kaybettiği tespit edildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan kadın ise bebeğinin ardından hayatını kaybetti.

BİR ÇOCUK ANNESİ
Talihsiz kadının cenazesi hastane morgundan alınarak İnegöl’e getirildi ve Alanyurt Kent Mezarlığında toprağa verildi. Anne karnındaki çocuk ise Kavaklaraltı mezarlığında toprağa verildi. Hayatını kaybeden talihiz kadın arkadasın gözü yaşlı bir eş ile 1,5 yaşında çocuk bıraktı.
AİLE İHMAL OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR
Yaşanan olayda hastanelerin ihmalleri olduğunu savunan ailenin akrabası Mustafa Üçüncüoğlu, yaşananları şöyle anlattı;
“6,5 aylık hamile olan Madina Mavlyudova 2 Aralık Cumartesi günü rahatsızlanınca sabah 09.00-10.00 arasında 112 acil servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada 3 Aralık Pazar günü gece saat 03.00’e kadar serumla oyalattılar. Yüksek ateşi olduğu ve kendinde olmadığı halde eve gönderdiler.”
“4 saat sonra evde rahatsızlanınca yeniden ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine oradan da Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Burada yapılan ameliyat sonucunda bebeğin ölü olarak alındığı annenin ise ayılmadığı için yoğun bakıma alındığı söylendi. 2 saat sonra ise annenin öldüğü bildirildi.”
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
“Bu olayda İnegöl Devlet Hastanesi ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sorumsuzca hareket etti. Hamile kadın Devlet Hastanesinde kadın doğum servisine gönderilmesi gerekirken, saatlerce acilde bekletildi. Hastamızın ameliyattan sonra yoğun bakıma alınmadığını ve ameliyat sırasında öldüğünü düşünüyoruz. Hastane ayrıca 6 bin 250 fatura çıkardı. Bu ihmallerin araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulanacağız. Hastaneden bize verilen raporda ise normal ölüm yazıldı.” diye konuştu.
 
Bu arada Devlet Hastanesi, konuyla alakalı incelemenin başlatıldığı ve sürecin takip edildiğini açıkladı.

Editör: Süper Kanal TV