Bölgenin önemli pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarında, kurban bayramı hareketliliği devam ediyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı Hayvan Pazarında onlarca çadırda yüzlerce kurbanlık alıcılarını bekliyor. Her bütçeye uygun kurbanlığın bulunabileceği hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar 6 bin TL’den başlayıp 30 bin TL’ye kadar yükselirken, küçükbaş hayvanlar ise Bin 600 liradan  pazara satışa çıkartıldı. Erzurum başta olmak üzere Bayburt, Ağrı ve Muş gibi doğu illerden İnegöl’e kurbanlık getiren satıcılar ise zor şartlar altında satış yapıyor. Kurban Bayramı iki hafta gibi kısa bir süre kala satıcılar ellerindeki kurbanlıkları satmaya devam ederken, bazıları ise daha şanslı. Hayvan pazarına getiren kurbanlıklarını bitiren satıcılar bunun keyfini dinlenerek çıkartırken bitti yazıları asıp bayramı beklemeye başladılar.


Ağrıdan inegöl'e hayvan getiren Doğan Çetin, kurbanlıklarını erken bitirmenin sevincini yaşıyor. Getirdiği hayvanları hepsini sattığını belirten çetin şunları söyledi. Ben Ağrı'dan geliyorum, Kurban Bayramına iki haftada kala getirdiğim kurbanlıkların hepsini sattım. Tüm çadırlarda satışlar iyi gidiyor. Allah fırsatçılara fırsat vermesin. Bu sene kurbanlıklar erken bitecek kimsenin malı inşallah kalmayacak. Bazı insanlar var kurbanlığını son güne bırakıyor fiyatlar düşecek diye. Bunlar doğru değil. Bizler o kadar zahmet çekiyoruz, emek harcıyoruz fiyatları aşağı çekmek isteyenler var ama bu yıl istedikleri olmayacak. İnegöl için konuşuyorum Kurbanlıklar azaldı herkes memnun kimse son günü beklemesin diye konuştu.


Bir başka satıcı ise Yavuz Çakır oda getirdiği kurbanlıkları bitirmek üzere. Erzurumun Horasan ilçesinde geldiği belirten çakır şunları söyledi. Erzurum'ın Horasan İlçesinden Kurbanlık getirim inegöl'e. Her yıl geliyorum bu yılda geldim. Satışlar güzel bazı arkadaşlarımız bitirdiler bazıları ise yarısından çocuğunu sattı. Benim getirdiğim 30 kurban'dan 4-5 tane kaldı, onlarıda bayrama kadar inşallah bitireceğim. Geçen sene göre bu yıl hayvan sayısında azalma olduğundan dolayı az hayvan var. Bu nedenle erken bitecek gibi gözüküyor. Buradan hem alıca hemde satıcıya iş düşüyor. Kurbanlığın değeri neyse o fiyattı istesinler. Fırsat kollayarak değerin altında almak isteyenler bence kurbanlık almıyorlar et alıyor buda çok tehlikeli. Allah herkesin kurbanını kabul etsin inşallah herkes elindeki malları bitirir. Burada kimse kar etmiyor emin olun. Çünkü maliyetler gerçekten çok yükseldi. Sadece tek avantajımız var cebimize canlı parayı koyuyoruz evimize gidiyoruz.
  Öte yandan bir çok çadır kurbanlıkların çoğun satıldığı öğrenildi.