Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde Türkiye genelinde Okuryazarlık Seferberliği başlatılmıştır.

Ülkemizde bugüne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. 2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısı 4.863.414 kişi (% 9,24) iken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN'ın başlatmış ve gerçekleştirmiş oldukları "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayı 2.784.257 kişiye (% 4,93) düşürülmüştür. 
2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2.462.613’ü (% 4,09) halen okuma yazma bilmemektedir. 
Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlanmıştır. 
Bu kapsamda Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ilçemizde de Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturmuştur. 
Bu Kurulun Görevleri Şunlardır:
1. İl Seferberlik Yürütme Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda çalışmaları koordineli olarak yürütür.
2. İlçeye bağlı belde ve köylerde çalışmaların etkili yürütülmesi için önlemler alır.
3. Belde, köy ve mahalle düzeyinde seferberliği yürütecek ve sorumlu olacak köy veya mahalledeki okul müdürü başkanlığında, belde/belediye başkanı temsilcisi, köy ve mahalle muhtarı ile ihtiyar heyeti temsilcisi ve imamdan oluşan belde, köy ve mahalle seferberlik yürütme komisyonu oluşturulur. Bu komisyon;
a) Ev ziyareti yoluyla sorumlu oldukları yerleşimlerde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin belirlenmesini, kursa kaydedilmesini ve devamlarının takibini sağlar.
b) Seferberlik için gerektiğinde yerel kaynakları harekete geçirir.
c) Gelişmeleri İlçe Seferberlik Yürütme Kuruluna bildirir.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. 
Bu kurslara okuma yazma bilmeyen yetişkinler hangi yaşta olursa olsun katılabileceklerdir. Kurslara katılmak isteyenler okullarımıza ve Halk Eğitim Merkezine müracaat edeceklerdir. Kursiyerlerimize okullarımızda sınıf ortamları hazırlanarak öğretmenler görevlendirilecektir.
5 Şubat 2018 tarihinden itibaren aşağıdaki çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanmıştır: 
 Okuryazarlık Seferberliğinin ilk dönemi 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. 
 05-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezince okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılmıştır. Kurs programları en geç 05.03.2018 tarihine kadar başlatılacaktır. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımları yapılacaktır.  Öğretmenlerinin görevlendirmeleri yapılacaktır. Kursların 05.03.2018 tarihinde başlayıp en geç 11.05.2018 tarihinde tamamlanacak şekilde planlaması yapılmaktadır. 
 I. Kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere törenle “Okur Yazarlık Belgesi” verilecektir. 
Kurslar halk eğitimi merkezi müdürlüğü organizasyonunda yürütülecektir. 
Seferberlik sırasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Yetişkinler Okuma Yazma ve Temel Eğitim Programı (1. ve II. Kademe)” ve öğretim materyalleri kullanılacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Süper Kanal TV