30 Ekim – 03 Kasım tarihleri arasında 9 farklı ekipten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan 60 kantin mercek altına aldı.
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak geleceğimiz olan yavrularımızın eğitim gördüğü okullarda faaliyet gösteren kantinleri denetimden geçirdi. 9 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 60 kantini denetimden geçirdi.

60 KANTİN DENETİMDEN GEÇTİ
İlçemizin farklı yerlerinde Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan çocuklarımızın eğitim gördükleri okullarda faaliyet gösteren kantinlerin denetimlerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığımız denetimlere son olarak kantinleri ekledik. 30 Ekim -03 Kasım tarihleri arasında süren denetimlerimiz boyunca Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 9 farklı ekipten oluşan personelimiz kantinleri tek tek kontrol etti. 60 kantin denetimden geçerken, hijyen ve gıda sağlığı açısından önemli bir unsuru ortaya koyan kantinlere ekiplerimiz tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapılmıştır” şeklinde konuştu.

DENETİMLER KARARLILIKLA SÜRECEK
İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Taban, “Denetimler kapsamında iş yeri açma ve çalışma belgesi başta olmak üzere özellikle genel temizlik, hijyen, etiket, fiyat tarifesi hususlarına kontrol edildi. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan kantincilere ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekiplerimiz tarafından iletilmiştir” dedi.

Taban son olarak, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin ilçe halkının yaşamsal standartlarının yükseltilmesini ön plana alarak bu tür denetimlere devam edeceği bilgisini de verdi.