İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (Teog) sınavları hakkında bilgiler verdi. Fatih Bilican, TEOG sınavında İnegöl'de toplam 3 bin 925 öğrencinin ter dökeceğini ifade etti.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş  sınavları başladı. 2 gün sürecek olan sınavlarda inegölde 3 bin 925 ter dökecek. Sınava giren okulları inceleyen milli eğitim müdürü fatih bilican konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Bilican, "8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ve Merkezi Ortak Sınavlar (TEOG) 1. Dönem ve 2. Dönemde olmak üzere yılda 2 defa yapılacaktır. 1. Dönem sınavları 23-24 Kasım 2016 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacaktır. Her iki gün de 09.00 da başlayıp 12.00 de bitecek olan sınavlar  3 oturum halinde aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.  Her oturum 40 dakika,  her sınav arası ise 30 dakikadır. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55 dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin sınavları arası dinlenme süresi 15 dakika olacaktır. Her sınavda 20 soru vardır.  Sınavlarda A, B, C ve D olmak üzere 4 çeşit kitapçık vardır. Ortak sınavlara geçerli mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrencilere,   17-18 Aralık 2016 tarihlerinde mazeret sınavları yapılacaktır. 2. Dönem Sınavları ise 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacaktır.  2. Dönem mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır"

"Müdürlüğümüzce, sınavlarla ilgili her türlü görevlendirmeler yapılarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız işbirliği ile gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. 1. Gün sınav yapılacak dersler : Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. 2. Gün sınav yapılacak dersler : Fen Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve  Atatürkçülük, Yabancı Dil. 8. Sınıfı bulunan okul sayısı: 48, sınav yapılacak okul sayısı: 48, şube sayısı : 580, sınava girecek 8. Sınıf Öğrenci Sayısı: 3925, bina sınav sorumlusu : 48, bina sınav komisyonlarında görevli idareci ve öğretmen sayısı: 142, sınavda görevlendirilen öğretmen sayısı: 1246, sınavda görevlendirilen kurye sayısı : 28, sınavda görevli güvenlik görevlisi sayısı:  167"

"Sınavlara katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınavların sorunsuz yapılması için yoğun çaba gösteren ve emek veren müdürlüğümüzün yetkilileri başta olmak üzere görev alan tüm idareci, öğretmen ve personelimize ve güvenlik hizmetlerini sağlayan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yetkili ve görevlilerine teşekkür ediyorum"
Editör: Süper Kanal TV