İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen köfte partisi ile üniversiteli gençlere İnegöl köfte ikramında bulunuldu. İkram sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl´ün 250 bin nüfusuyla, iki tane organize sanayi bölgesi ile yoğun ticaret hayatı ile 1 milyar dolar ihracatı ile ben ziyadesiyle bir üniversiteyi hak ettiğini düşünüyorum" dedi.
Saat 12.00´de İşletme Fakültesi önünde gerçekleştirilen programda, İnegöl köfteden tatmak isteyen öğrenciler, uzun kuyruk oluşturdu.

ONLARLA BERABER OLALIM İSTEDİK

İkram sonrası öğrencilerle kısa süreli sohbet eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Daha önce biliyorsunuz farklı zamanlarda hem Meslek Yüksek Okulumuza hem de İşletme Fakültemize farklı etkinlikler için gelmiştik. Kardeşlerimizin de bizden farklı farklı istekleri oluyordu. Bugün sağolsun topluluk başkanımız da yanımızda. Dün yine İşletme Topluluğu ziyarete geldi. Daha öncesinde de öğrenci arkadaşlarımızın ziyaretleri oldu. Özellikle bizden kültürel gezileri ile alakalı araç temini, üniversitenin bahçesinde kampüste yapılacak çalışmalarla alakalı bizden istek ve talepleri oldu ki, yan tarafta temizleme çalışmalarında bulunduk ve orası ile alakalı güzel bir mekân oluşturacağız. Şu an projelendirmesi yapılıyor. Yakında çalışması başlayacak. Bir de bizden şöyle bir şey talep etmişlerdi; İnegöl´ün köftesi meşhur, bir gün burada köfte partisi olabilir mi diye. Bugün biz de onlarla beraber olalım istedik. Üniversite yıllarının gerçekten ayrı bir havası, heyecanı var. Belki kardeşlerimiz bu yemeğin daha lüksünü rahat rahat yiyebilirler ama özellikle bu öğrencilik ortamı içerisinde beraberce, mangalın başından ikramda bulunulması güzel bir anı. Sağolsun kardeşlerimiz de büyük ilgi gösterdiler. Öncelikle hepsine afiyet olsun. Eksik ve aksaklıklar varsa kusura bakmasınlar" dedi.

İNEGÖL ÜNİVERSİTEYİ ZİYADESİYLE HAK EDİYOR

"Biz İnegöl Belediyesi olarak hem MYO´yu hem de İşletme Fakültemizi çok değerli buluyoruz. İnegöl´ün sosyal hayatın, hem İnegöl´ün ticaret hayatına, hem de beraberinde ekonomisine ciddi destek veren unsurlardan bir tanesi. Belki İnegöl birçok konuda rüştünü ispatlamış bir ilçe ama burada yaklaşık İşletme fakültemiz ile beraber 2 bin 500 civarında öğrencimizin var olması İnegöl için ciddi bir etkendir diye düşünüyorum. İnşallah ilerleyen günlerde, daha öncede açıklamıştık; İnegöl´ün kesinlikle bir üniversiteyi hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda milletvekilimizin çalışmaları olduğunu biliyorum. Özellikle bunu bekliyor ve istiyoruz. Bununla alakalı da belediye olarak, İnegöl´deki kurum ve kuruluşlar olarak, sanayiciler olarak üzerimize düşen ne varsa elimizden geleni yapmaya hazırız. "Bugün rektör beyin açıklamasında da bir açıklama var. Gemlik´teki ve diğer yerlerdeki fakültelerin kampüse toplanması ile ilgili ama İnegöl ile alakalı böyle bir durum söz konusu değil. Beraberinde İnegöl´ün 250 bin nüfusuyla, iki tane organize sanayi bölgesi ile yoğun ticaret hayatı ile, 1 milyar dolar ihracatı ile ben ziyadesiyle bir üniversiteyi hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda üzerimize düşen şeyi kanunlar çerçevesinde yapacağımızı da ifade etmek istiyorum. Çünkü İnegöl, müstakil bir üniversite ile çok daha ülkenin üniversite hayatına katkıda bulunacağını düşünüyorum. O günleri de yakın bir zamanda yaşamak istediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
Editör: Süper Kanal TV