İnegöl içinde yeşillikler değil, yeşiller içinde bir İnegöl hedefiyle şehrin farklı noktalarında çevre düzenleme ve koruluk alan çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi’nde Emir ve 174. Sokakta bulunan 3 ayrı parça halindeki toplam 7000 m2’lik koruluk alanın yapımını tamamladı. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticilerle birlikte yapımı tamamlanan korulukta incelemelerde bulundu.
BELEDİYE DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VAR OLAN BİR KURUM
Başkan Taban ve beraberindeki heyet, koruluk alanda fidan dikimi de gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan Alper Taban, Akhisar Mahallesi Emir ve 174. Sokakta tamamlanan koruluk alan çalışmalarıyla ilgili bir araya geldiklerini ifade ederek; “Dün de yine Akhisar’daydık, taziye evimizin ve müştemilatının temel atmasıyla alakalı hemşerilerimizle bir araya geldik. Belediyecilik doğumdan ölüme kadar var olan, hayatın her aşamasında, her evresinde kendisini gösteren, hissettiren bir kurum. Dolayısıyla şehrimizin her türlü eksiği, ihtiyacı belediyemiz aracılığı ile giderilmeye çalışılmakta. Bugün koruluk alan içerisinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımıza en güzel şekilde bir yaşam alanı sunmak istiyoruz” dedi.
DAHA GÜZEL PROJELER DE GELECEK
İnegöl içinde yeşilliklerden ziyade yeşiller içinde bir İnegöl görmeyi arzuladıklarını da vurgulayan Taban, “Göreve başladıktan sonra çalışma arkadaşlarıma ifade ettiğim bir cümleyi burada da paylaşmak istiyorum; şehrimizde yeşil alanlarımız yeterince var ama İnegöl içerisinde yeşilliği görmekten ziyade yeşiller içinde bir İnegöl görmeyi hayal ettiğimizi arkadaşlarımızla paylaştık. Zaten iyi bir ekibimiz var. Bu konuda gayretli, çalışkan, vizyon sahibi arkadaşlarımız var. Daha güzel projeler de gelecek. Bunları halkımız, kamuoyu görecektir” diye konuştu.

100 BİN TL’YE MAL OLDU
Taban, koruluk alana ilişkin teknik bilgiler de verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu koruluk alan 3 parça şeklinde ve toplam 7000 m2 alan üzerinde planlandı. Uygulama alanında 6000 bin m2’lik yeşil alan, 1000 m2’lik sert zemin yürüyüş alanı bulunmakta. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda 3m yüksekliğinde 233 adet yetişkin ağaçlar dikilerek yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında yapılıyor. Bitkilendirme çalışmasında; çam, akçaağaç, servi, akasya ve huş bitkilerine yer verildi. Beraberinde koruluk alanın dışında kalan bölgede tretuvar, panel çit uygulamaları gerçekleştirildi. Çalışmanın maliyeti de yaklaşık olarak 100 bin TL civarında. Öncelikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Açıklamasının sonunda bu projeleri yapmaktan çok korumanın önemli olduğuna da dikkat çeken Taban, “Yapmak mesele değil. Her şeyin en güzelini yaparsınız ama bunları koruyup kollamakta zarurettir. Bu çalışmalar her bireyin cebinden çıkan vergilerle yapılan çalışmalar. Herkesin de burada sorumluluğu olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: Süper Kanal TV