15 Temmuz şehitler meydanında toplanan binlerce vatandaş km'lerce uzun kuyruk oluşturdu. Tüm sivil kuruluşların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kudüs yürüyüşü mehteran takımının da katılımı ile belediye önunden başladı. Heykel meydanına kadar süren kutlu yürüyüş sırasında hiç kimse yağan yağmura aldırış etmeden belirtilen yere kadar tekbirler ve sloganlar eşliğinde yürüyüşü tamamladı.

Heykel meydanında toplanan kalabalık yağan yağmurun altında Trump'ın skandal kararını tepkilerini dile getirmeye devam ettiler. Burada Tüm sivil kuruluşlar adına bir basın açıklaması yapan İhh İnegöl şubesi başkanı İlhan Tatlı şunları söyledi.

Hepinizce de malumdur ki ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettive elçiliğini taşıma kararı aldı Bu karar ne anlama geliyor biliyormusunuz
Bu karar İsrail’in, bütün Filistin’i işgal etme planıdır İşin aslına bakarsanız Abd bu kararı 1995’te aldı bu yeni bir karar değildir bu güne kadar  bu kararını Filistin’e ve İslam Dünyası’na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullandı Mesele karar alması değil mesele, kararını açıklamasıdırVe bu kararı Çok manidar bir tarihte açıkladı.Nedir bu tarihBu tarih şudur Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. Yıldönümüdür.
Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. 

Bizi şuna inanıyoruz ki her işte bir hayır vardırÇarşamba günü İslam işbirliğinin toplantısı olacak.Sayın cumhurbaşkanımız ne demişti Kudüs kırmızı çizgimizdir.Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak olan bu toplantıda çok hayırlı kararlar çıkacağına inanıyoruz. İnşallah bu olay İslam Birliği’nin kuruluş sürecini hızlandıracak İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz.

Kudüs’ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararları açık ve nettir. 1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir. Herkes bilmelidir kiKudüs, Bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Kudüs için söylenen her söz değerlidir. Lakin yetmez. O nedenle sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz. Bu mesele sadece Müslümanların meselesi değildir. Eğer Kudüs düşerse dünyanın bütün başkentleri huzur bulmayacaktır.Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür.”

Konuşmaların Ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzelin Duası ile program son buldu.
Editör: Süper Kanal TV