İnegöl'de bir parkta temizlik işçileri, poşet içerisinde yanmış halde kedi ölüsü buldu. Temizlik görevlileri telef olan kediyi çöpte attılar. Durumdan haberdar olan  hayvansever Arzu Şerefoğlu, ise duydukları karşısında şok oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Şerefoğlu şunları söyledi. Temizlik işçileri olayı anlatınca şok oldumm bir kedinin yakıldığını söyledikler. Zaten beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Duruyor mu diye sordum kendilerine onlarda attık dediler bende yere attıklarını sordum. Görevlilerde çöp konteynıra atıklarını söylediler. Gidip baktım hayvana poşetler yapışmış. Çıkardım fotoğrafını çektim elimde en azında bir delil olsun diye. O kadar acı bir olay ki resmen hayvan kömür olmuş halen gözümünün önüne geldikçe ben iki gündür uyku uyamıyorum. Ben burada gece geç gidiyorum çünkü etrafta o kadar dengesiz insanlar var ki son zamanlarda her gün bir iki kedi kayboluyor.
İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği yönetimi,yapılan vahşet sonrası inegöl Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Nilay Parlar Ateş şunları söyledi. Dünyayı kurtaracak olan sevgidir diyoruz, bir hayvan sevmekle başlar her şey diyoruz, ancak acı bir haberle haftaya başlamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz maalesef. Hafta sonu, İnegöl AVM de, çocuklarımıza sahipsiz sokak canlarımıza versinler diye kedi ve köpek maması dağıttık, çocuklardaki merak, ilgi görülmeye değerdi. Diğer yanda ise, belki de aynı saatlerde, kültür parkta içimizi yakan bir olay meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerce, bir kedi, poşete konulup mangalda yakıldı. Böyle bir olayın izahı açıklaması yok. Böyle bir olay üzerine söylenebilecek söz yok. İvedilikle bu vahim olayı meydana getirenlerin bulunması ve gereken cezayı almaları adına İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak için burada toplandık. Sayın savcılığımızın, bizleri derinden üzen vahim olayın sorumlularını bulup cezalandırılmaları adına gereğini yapacağından şüphemiz yok. Olayı gören, şüphelileri bilenler var ise, lütfen bizlerle iletişime geçsin. Bugün bir kediye bu şekilde canice davranan kişilerin akli dengesinin yerinde olduğu söylenemez. Toplumsal açıdan da içimizde bu tip kişilerin dolaşıyor olması risk taşımaktadır. Bir an evvel yakalanmalarını diliyoruz.
Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı
Öte yandan olayın ardından inegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlattı. Polis memurları olay yerine gelerek hayvansever Arzu Şerefoğlun'dan bilgiler aldılar. Emniyet ekipleri şimdi her yerde olayı gerçekleştiren şahıs veya şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Süper Kanal TV