Türkiye genelinde 18 milyon civarında öğrenci İnegöl´de 51 bin 928 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sonunda karne sevinci yaşadı. İnegöl´de İlkokullarda 17 bin 733, ortaokullarda 16 bin 128 ve liselerde 14 bin 433 olmak üzere toplam 51 bin 928 öğrenci karne aldı.
Protokol üyeleri Kulaca İlk ve ortaokulunda karne dağıtım törenine katıldılar.

Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Osman Köse, İnegöl Karakol Komutan vekili Üsteğmen Müslim Koçak, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretmenler ile öğrenciler veliler katıldı.

Kulaca İlk ve Ortaokulu Müdürü Aytekin Yılmaz´ın kısa konuşmasının ardından söz verilen Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Türkiye genelinde 18 milyon civarında öğrenci ve 920 bin civarında öğretmen, İnegöl´ümüzde ise 51.928 öğrenci örgün öğretimde olmak üzere Açık öğretimle birlikte toplamda 58.500 öğrencimiz ve 3.200 öğretmenimiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılını tamamlayarak bugün 22 Ocak Cuma günü itibariyle Yarıyıl tatiline girmiş bulunuyor. Böylece yoğun bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 08 Şubat 2016 tarihinde 2. dönem yeniden ders başı yapmak üzere 14 gün dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar.. Bu dönemi de kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah´a hamt ediyorum. Biz de bu özel günde şehir merkezindeki okullarımıza değil, Kulaca mahallesine gelerek öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber olmayı arzu ettik. Böylece başta sayın Kaymakamım olmak üzere değerli protokol ile birlikte bu okulumuzun ve mahallemizin misafiri olduk. Bu vesileyle Sayın Kaymakamımıza ve değerli protokol üyelerine de teşekkür ediyorum. Bu okulumuzda; 87 öğrencimiz ilkokulda, 75 öğrencimiz de ortaokulda olmak üzere toplam 162 öğrenci öğrenim görmektedir. Burası Taşıma Merkezi okullarımızdan olup Kulaca haricinde 4 mahallenin öğrencileri buraya taşınmaktadır. 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı olmak üzere 10 kadrolu, 4 ücretli toplam 14 öğretmenimiz görev yapmaktadır.” Dedi.

KENDİNİZE İYİ HEDEFLER BELİRLEYİN

Öğrencilere seslenen Bilican, “Gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe yürüyen bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrencilerimiz, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede ikinci döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki; notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz ise ümitsizliğe kapılmadan 2. Dönemde daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Her öğrencinin belli bir kapasitesi vardır. Öğrencilerimiz mevcut kapasitelerini kullanırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Sevgili öğrenciler hepinizin içinde bir güzel vardır. Kiminin içindeki güzel uyumaktadır. O uyuyan güzeli uyandırırsanız göreceksiniz ki birçok şey düzelecektir. Yeter ki içinizdeki sesi dinleyin ve kendinize iyi hedefler belirleyin.” Diye konuştu.

 GÜN ÇOCUKLARIMIZI AZARLAMA VE ONLARIN HEVESLERİNİ KIRMA GÜNÜ DEĞİLDİR

Velilere de önerilerde bulunan Bilican, “Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim öğretim dönemi boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun için de o kadar sorumluluğunuz var demektir. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün çocuklarımızı azarlama ve onların heveslerini kırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Göreceksiniz ki daha olumlu neticeler alacaksınız. Bu vesileyle öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sevgilerimi sunarak hayırlı tatiller temenni ediyor ve başarılar diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

VELİLERİN DAVRANIŞLARI ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´da, “Öğretmenlerimiz ahlaklı insan olmayı her şeyi öğretiyorlar ama beraberinde velilerin davranışları çok önemli. Hiçbir para hiçbir kıyafet annenin ve babanın vereceği sevgiden daha değerli olamaz. Çocuklarımıza eğitim konusunda anne ve babaların da donanımlı olması gerekiyor. Çocuklarımızın neler yaptığını kimlerle arkadaşlık yaptığını inceleyin. Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımız tebrik ediyorum. İyi tatiller diliyorum” dedi.

AKÇA´DAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE VAATLER

Kaymakam Ali Akça ise, “3 haftalık bir tatil. Tatilde bol bol oynayın, bol bol gezin, büyüklerinizi ziyaret edin. İnegöl´ün tarihi yerlerini gezin. İçinde yaşadığınız topluma saygı duyun. Eğer böyle olursanız bilin ki yarınlar çok daha güzel çok daha aydınlık olacak. Veliler; çocuklarınızın karnelerini göreceksiniz. Bazen karnelerde kırık notlar olabilir. Ama bilin ki; bir öğrenci kırık not getiriyorsa bu karşılıklı bir takım eksikliklerden kaynaklanır. Karnedeki performans her şey demek değildir. Hiçbir karne çocuklarınızdan değerli değildir. Bazen karne hadiseleri okuyoruz gazetelerden. Kendilerine zarar veren çocukları duyduğumda en az onların aileleri kadar bende üzülüyorum. Çocuklarınızı incitmeyin.” Dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı. Kulaca Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, günün anısına protokol üyelerine salça hediye etti
Editör: Süper Kanal TV