İnegöl'de 4 yıl önce 5 dönümle üzerinde ekimiyle başlanan kanola bitkisi aradan geçen yılların ardından bugün 7 bin hektarlık alana yayıldı. İnegöl'de Sungurpaşa ve Boğazköy mahallesinde yapılan ekimlerin hasadı başladı. Hasadla birlikte biçerdöverle ürün toplanıyor. Bu yıl yağışların az olmasında dolayı üründeki verimlilikte düşüş yaşanıyor. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik Kanola hasadın yapıldığı sungurpaşa mahallesine giderek incelemelerde bulundu. Çelik burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. 4 yıl önce inegöl'e alternatif ürün olarak getirdiğimiz kanola bitkisi her yıl ekimi artarak devam ediyor. Bugün 7 hektarlık alanda bu ürünün ekimi yapılıyor. Hasad dönemi başladı güzelde gidiyor. Sadece tek sıkıntımız fiyatların geçen yılla aynı olması.İnşallah inegöl'e ziraat odası olarak farklı ürünler kazandırmaya devam edeceğiz diye konuştu.


  Kanola yetiştiren Galip Duyan ise alternatif olarak başlanan kanola'ya ilgi devam ediyor. Bu yıl yağışlar az olduğundan dolayı verim biraz azaldı. Ancak yinede memnunuz, şunada fiyatlar geçen yılla aynı fiyatlar biraz yüksele bizler için güzel olacak.
  Sungurpaşa mahallesi muhtarı aynı zamanda üretici olan Enver Bali ise verimin düşük olması nedeniyle bu yıl üreticiyi biraz üzdü. Fakat önümüzdeki yıllar için dahada umutluyuz. Bu ürüne talep önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini düşünüyorum. İnegöl'de iki kırsal mahallede ağırlıklı olan kanola yetiştiriciliği diğer kırsal mahallelere yayılmaya başladı.

Editör: Süper Kanal TV