Alınan bilgilere göre inegöl Cumhuriyet Başsavcılığılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Başta inegöl  olmak üzere Karacabey,Orhangazi,Keles,Orhaneli, Harmancık, Yenişehir, Gemlik ve İznik ilçeleri ve Sakarya, Bilecik Ankara illeri olmak üzere olmak üzere 9 ilçede ve 3 ilde evlere sabahın ilk ışıklarında eş zamanlı baskın yapıldı. Bursa ve inegöl  KOM, ekipleri inegöl merkezde şafak vakti daha önce kamerayla tespit ettikleri şahısların evine baskın yaptı. 

61 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda şahısların evleri didik didik arandı. Operasyon kapsamında 38 adet Ruhsatsız Tabanca, 25 adet Terkeresiz Av tüfeği, 48 adet Belgesesiz Kurusıkı Tabanca, 7000 adet farklı çap ve ebatlarda tabanca fişeği, 1 adet operasyonel çelik yelek, kurusıkı tabancaların namlusunu açmak için torna makinesi ve silah ticaretinde elde elde edildiği tespit edilen 30.000 TL para ele geçirildi

Operasyon kapsamında 61 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrollerin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldü.