1980´li yıllardan itibaren sanayileşmede atağa kalkan İnegöl, Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye´de tek olan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri bölümündeki fabrikaları ve Mobilyacılar Sanayi Bölgesindeki işletmeler ile Türkiye´nin mobilya başkenti yolunda emin adımlarla yürürken, tüten bu bacalar en önemli istihdam kalemini oluşturuyor. Çalışana işin bol olduğu İnegöl, işsizlik oranıyla dünya rekoru kırıyor.

25 YILDA NÜFUSU 242 BİN OLDU

Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinin yanı sıra Kafkas, Balkan ve Rumeli´den yılda ortalama 5 bin civarında göç alarak, 25 yılda 242 bin nüfusa ulaşan İnegöl, insanlara ekmek kapısı olmaya devam ediyor.

MOBİLYA KENTİ

Köftesi, turizm merkezi Oylat kaplıcaları ve tarihi mekanları ile çekim merkezi olan İnegöl, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 50´sini karşılamasıyla, mobilya kenti olma özelliğini de üzerinde taşıyor.

DÜNYA REKORU KIRDIK

Tekstil, mobilya ve farklı iş kollarında üretim yapan sektörlerdeki fabrikalarda iş imkanı yakalayan İnegöllüler, sıfıra yakın işsizlik oranıyla dünya rekoru kırdı. İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, dünya işsizlik oranının yüzde 12, Bursa´nın ise yüzde 6.3 olduğunu ifade ederek, İnegöl´ün yüzde 4.5 işsizlik oranıyla dünya rekoru kırdığını ifade etti. İş-Kur´un son yıllarda yaptığı çalışmalarla bir çok kişiye iş imkanı sağladığını aktaran Baştürk, bu yıl 3 bin kişiyi işyerlerinde işe yerleştirdiklerini bildirdi.

SANAYİ DE 9 BİN AÇIK VAR

Sanayi de 9 bin işçi açığının olduğunu, sanayicilerin 7 bin kişiyi acilen işe almak istediğini ifade eden Müdür Baştürk, “Şuanda da İş-Kur´a iş için 9 bine yakın başvuru var. Fakat sanayicilerin bir çoğu nitelikli eleman istiyor. Nitelikli eleman sorunu var. Bu yılda girişimlerle vatandaşlarımıza iş imkanı sağlama konusunda elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV