İnegöl Ziraat Odası başkanı Sezai çelik inegöl'e bağlu isaören mahallesinde başlayan erkenci şeftali hasadını yerinde inceledi. Başkan Çelik burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. Biliyorsunuz inegöl'de her alanda değişik ürünler yetişiyor. Bugünde erkenci dediğimiz şeftalinin hasadı başladı. Fiyat olarak 4 ile 5 lira arasında satılıyor. İsaören'de 6 bin ton şeftali üretimi yapılırken, inegöl genelinde ise bu oran 40 tonu buluyor. Buradaki şeftalinin bir diğer özelliği raf ömrünün daha uzun olması ve şeftali hasadının inegöl'de Eylül ayına kadar devam etmesi. İhracaatta yapılıyor farklı ürünlerde inşallah şeftalide de olacak. Rusya pazarı bizim için önemli hedefimiz rusya'ya ihraacat yapmak bunun içinde görüşmelerimiz devam ediyor diye konuştu.

Başkan Sezai Çelik Koronavirüs ile birlikte tarımın önemi arttığını belirterek  “Koronavirüs ile birlikte devletimizde hükümetimizde tarımın ne kadar önemli olduğunu anladı.  İnşallah bu sonuna kadar böyle devam eder. 

İsaören Kırsal Kalkına Kooperatif Başkanı Erhan Ulu geçen yıl olduğu gibi bu yılda şeftali hasadının güzel olduğunu belirterek kooperatif olarak hedeflerini iç piyasanın yanı sıra dış piyasayada mal göndermek olduğunu ifade etti.

Editör: Süper Kanal TV