Meclise giren ilk kadın milletvekillerinden olan Şekibe İnsel’in adını taşıyan, Alibey Mahallesi’nde 1 milyon 350 bin TL maliyetle 12 bin metrekarelik alanda kurulan, Doğal Yaşam Çiftliği’nin, resmi açılışı gerçekleştirildi.

İnegöllülerin doğal yaşamı keşfedeceği Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinin açılışı yoğun katılımla yapılırken; açılışa Bursa protokolü tam kadro katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği; doğanın güzelliklerini bizlere sunacak, şehir hayatının keşmekeşliğinden bizleri bir nebzede olsa uzaklaştıracak ve çocuklarımızın doğayla bütünleşmesini sağlayacak. Bizim için önemli bir değer olan Şekibe İnsel’in adının burada yaşayacak olması gerçekten tarifi imkansız bir duygu.”

İNEGÖL’ÜN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ

“İyi bir eğitim almış olan Şekibe Hanım, Atatürk’ün isteği üzerine Bursa’dan milletvekili adayı gösterilmiş ve 8 Şubat 1935 tarihinde yapılan seçimlerde TBMM’ye giren 17 kadın milletvekilinden biri olmuştur. Şekibe Hanım’dan sonra İnegöl’ümüz 24 Haziran seçimleriyle beraber ikinci kadın milletvekilini de çıkarmanın mutluluğunu yaşadı. Değerli Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’de Şekibe İnsel’in ardından şehrimizin ikinci kadın Milletvekili oldu.”

“Biz biliyoruz ki halkımız bizim yanımızda oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz ve yerine getireceğimiz bir iş olamaz. İnegöl gelişiyor, değişiyor, bir ebru misali sahip olduğu güzel ve değerli insanlarıyla üretmeye, ülkesine değer sunmaya, vatanına, bayrağına sonuna kadar sahip çıkmaya devam ediyor.

2016 YILINDA TEMELİ ATILMIŞTI

“30 Kasım 2016 tarihinde soğuk bir kış günü temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Şekibe İnsel Doğal yaşam Çiftliği Projesi iki bloktan oluşuyor. Bekçi evimizin bulunduğu A blok 110 metrekare, restoran bölümünün yer aldığı b blok ise 430 metrekareden oluşuyor. 12 bin metrekarelik alanda planlanan tabiat çiftliğinin etrafı betonarme direklerle tel çit ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapıldı.”

“Bunların dışında çiftliğimizde at, inek, koyun ve keçi ahırı, tavus kuşu, sülün vs. kanatlılar ile tavuk- horoz gezinti alanı, kuş kulesi, ördek – kazevleri ve havuz mevcut. Ayrıca yeşil alanda ve çınar altında otuma alanları ile çocuk oyun grupları da oluşturduk. Doğal Yaşam Çiftliğimizin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 1 milyon 350 bin TL’dir.” diye konuştu.

İNSAN FITRATINA UYGUN MEKAN

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “İnsanın fıtratına uygun bir mekan açılıyor. İnsanlar şehirlere taşındıkça topraktan uzaklaştılar Yeniden doğaya dönüş oluyor. Bu doğal yaşama değer veriyoruz. İnegöl, yıldızı parlayan bir ilçemiz. Öncülük yapan ilçelerimizden bir tanesi. Çok öneli hizmet insanımızla buluşuyor.”

“Alinur Başkanımızdan aldığı bayrağı Alper başkanımız sürdürüyor. Türkiye de belediyecilik hizmetlerinde çığır açan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Millete efendilik taslayan değil millete hizmetkar olan anlayıştan kaynaklanıyor bu. Türkiye’de yaşayan insanlarımızın gönlünde taht kurdu. Onun için milletimiz, onun etrafında kenetlendi. Milletimiz bizim önümüzü açtıkça, biz milletimizin yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise “Şekibe hanım efendiyi rahmetle yad ediyoruz. Bu ismi düşünerek, bu tesise veren kardeşlerimizi kutluyorum. Türkiye’nin önünü açan irade beyanında bulundu değerli İnegöllü kardeşlerim. Her birinizi yürekten kutluyorum” dedi.

İNEGÖL KABINA SIĞMIYOR

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de, “Gerçekten belediyemizin birbirinden güzel projelerini görüyoruz. Kabına sığmayan kentimiz. Gerek sanayi, iş hayatı açısından gerekse yaşam kalitesi açısından gerçekten şehrimiz, birçok şehirden kaliteli. Stresten uzaklaşacağımız bir mekanın açılışını yapıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Şekibe İnsel Doğal Yaşam Merkezinin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı görevi sırasında hayata geçirilen bir proje olduğunu anımsatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, İnegöl’e nefes aldıracak olan merkezin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı. Açılışta, Çavuşoğlu ile İlçe Başkanı Mustafa Ersan at bindi.

Editör: Süper Kanal TV