Toplantıya İstanbul Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, MÜSİAD eski Şube Başkanı Zeki Kavaz, İGİAD Başkanvekili Nedim İncebay, Mobilyum Başkanvekili Metin Baydar, İMOTİM Başkanı Bülent Temelli, Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Kenan Kender ve platformun Genel sekretaryasını yürüten Erdal Bayraktar katıldı.
ORTAK SATIN ALMA ÖNERİSİ

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda hammaddeye yapılan zamlar gündeme getirildi.  Uzun süren görüşmeler sonrasında mobilyacı esnaflarının genel şikayetlerinin toplanmasına, kısa-orta ve uzun vadeli çözümlerler getirilerek ortak hareket edilmesine karar verildi. Toplantıda Almanya ve Türkiye’de ki  ortak satın alma birliklerinin yapısının incelenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
2. OSB’YE ALTERNATİF YOL YAPILMALI

Toplantıda ayrıca 2. OSB’de faaliyet gösteren firmalar ile Alanyurt halkının şikayetleri de masaya yatırıldı. 2. OSB’ye alternatif yol yapılmasının artık zorunluk haline geldiği tartışılırken, konuya ilişkin ilgili makam ve kurumlarla iletişime geçilmesi ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapılmasına karar verildi.

İTALYA FUARINA ÖZEL UÇAK

Toplantıda, Nisan ayında İtalya’da düzenlenecek olan Mobilya Fuarı gezisi için organizasyon şirketlerinin verdiği tekliflerde değerlendirildi. Yapılan görüşmeler sonrasında 20-23 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan fuar gezisi için Yenişehir havaalanından özel uçak kaldırılmasına onay çıktı.
Platformda ayrıca STK’ların tüm yurt dışı gezileri ile, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarında birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.
Editör: Süper Kanal TV