Türkiye’nin gündemini sarsan son dönemin en büyük dolandırıcılık olayı Çiftlik Bank’ta vurgunun başta 511 milyon TL olduğu ifade edilmişti ancak rakamlar her geçen gün artarak devam ediyor. 

Büyük vurguna savcılık el koydu. Firmanın CEO'sun yurt dışına kaçmasının ardından inegöl'de sungurpaşa mahallesinde bulunan Merkezi İstanbul ünvanı Fame Gama Hayvancılık sanayi ve Ticaret Anonim şirketi 08 Ağustos 2017 Tarihinde kuruldu. 

Hızla şube açan Mehmet Aydın inegöl'de iki çiftlik kurduğu ortaya çıktı. Bunlarda biri Fame game hayvancılık Sanayi ve ticaret anonim Şirketi İnegöl Şubesi sungurpaşa mahallesinde bulunuyor . Bu şube inegöl'de 29 Ağustos 2017 tarihinde faaliyette geçtiği ve şube müdürü olarakta Z.B'nin yaptığı belirlendi

Sungurpaşa mahallesindeki çiftlik olayların ortaya çıkması neticesinde mağdur vatandaşlar tarafından geçtiğimiz günlerde basarak içeride bulunan hayvanlara el koymak istenmişti. Ancak inegöl jandarma ekipleri olayların ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak konuya izin vermemişti. Çiftlik bank  jandarma ekipleri tarafından korunmaya devam ediliyor.
İnegöl'de aslında büyükbaş hayvan çiftliğinin yanı sıra birde tavuk çiftliği olduğu ortaya çıktı. Şipali mahallesinde yine Fame game hayvancılık Sanayi ve ticaret anonim Şirketi İnegöl AR-GE Şubesi olarak faaliyete geçen çiftliğini 19 Eylül 2017 tarihinde kurulduğu öğrenildi. Burada kurulan çiftlikte ise yumurta üretimi yapıldığı ve şube müdürlüğü görevini ise K.K isimli bir şahsın yaptığı belirtildi.

Türkiye gündeminden düşmeyen çiftlik bank olayında mağdur olanların sayıları her geçen gün artıyor ve Mehmet Aydın tarafından götürüldüğü iddia edilen 511 milyon paranın rakanlarında gün geçtikte artarak devam ediyor.

REKLAMIDA YAPILMIŞ

Öte yandan şipali mahallesinde bulunan ve mavi yumurta üretimi yapılan çiftlikte yapılacak olan işlerin tanıtım videosuda yapıdığı ortaya çıktı. Yapılan tanıtım videosunda ise şubenin müdürü olduğu iddia edilen K.K isimli şahıs yapacakları çalışmaları tek tek anlatması ise dikkat çekiyor. 

SAVCILIK DEVREDE

Olayın patlak vermesinin ardından savcılar harekete geçti. Türkiye genelinde olan çiftlik bank şubelerine tek tek el konuldu. Mal varlıklarına el koyan savcılıklar konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ÇAVUŞOĞLU YAKINDA GELECEK

Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu Bursa'ya yaptığı Zirat sonrası konulya ilgili açıklamada bulundu. Çavuşoğlu Çiftlik bank CEO'sun yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın çok kısa süre içerisinde Türkiye getirileceğini belirtti. Çavuşoğlu bu konuda çalışmaların sürüdüğü ifade etti.
Editör: Süper Kanal TV