11 Nisan 2015 tarihinde Şipali Mahallesi'nde asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı olayın sanıkları ilk kez hakim karşısına çıktılar.
16 KİŞİ YARGILANIYOR
Askere gidecek 20 yaşındaki Onur K. için düzenlenen asker eğlencesinde yaklaşık 100 kişilik grubun karıştığı kavgada 1 kişi ölmüş, 1'i ağır 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından İnegöl Jandarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kavgaya karıştığı bildirilen 16 kişi gözaltına alınarak olaydan bir gün sonra adliyeye çıkarılmışlardı. Mahkeme 16 sanıktan 9’u tutuklanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gencin, 8’i daha sonra adli kontrol ise serbest kalmışlardı.
8 AY SONRA İLK MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR
Biri tutuklu 8’i denetimli serbest olmak üzere 16 sanığın yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Mahkemenin bulunduğu salon sanık ve avukatları almayacağı için Adliye Sarayının konferans salonunda ilk duruşma  sabah 09.15’de gerçekleştirildi.
TUTUKLU SANIK KONUŞTU
Mahkeme heyeti sanıkları tek tek dinledi.
Öldürme ve yaralama suçundan yargılanan tutuklu sanık İbrahim Bircan savunma yaptı. Eğlence sırasında oyun oynamaya kalktıklarını aktaran İbrahim Bircan, “Biz oyun oynarken, Adem Kacır oturuyordu. O sırada bize doğru küfür etmeye başladı. bize hem küfür ediyordu hemde yabancılar oynayamaz diyordu. O sırada oyunu bırakıp araca doğru yöneldim. 5 dakika sonra bir anda kavga çıktı. Melih’in yaralandığını gördüm. Adem’in elinden bıçağı almaya çalışanlar oldu. Adem elindeki bıçağı sağa sola savuruyordu. Bende o sırada üzerimde bulunan bıçakla kendimi korumak için sağa sola sallıyordum. O sırada yere düştüm ve başıma çok yakın mesafeden kuru sıkı silahla ateş edildi. O sırada şoka girdim ve bıçağı salladım.” Diye konuştu. 
SİZ İNEGÖL ÇİFTETELLİSİNDEN NE ANLARSINIZ
Sanık Mehmet Koyuncu ise, “Eğlence sırasında oyun oynarken, Adem Kacır bize siz İnegöl çiftetellisinden ne anlarsınız diyerek küfür etti. Ondan sonra herkes birbirine girdi sopalarla.” Diye konuştu.
ADEM’İN ELİNDE BIÇAK VARDI
Sanık Burak Yavuz, “Adem küfür ediyordu. Melih çıkan kavga da yaralanmıştı. Adem’in elinde bıçak vardı” dedi.
KAVGADA YARALANAN GENÇ KONUŞTU
Çıkan kavga arasına sonradan girdiğini aktaran olay da yaralanan sanık Melih Demirbaş ise, “Ayırmak için girdiğimde iki kez arkamdan bıçaklandım. Bıçaklanınca kavganın olduğu yerden uzaklaşmaya çalıştım.” Dedi.
İLGİNÇ SAVUNMA
Savunma yapan Sanık İbrahim T. İse, “Kavga sırasında Adem ile Melih karşı karşıyaydı. Adem bıçak sallıyordu” dedi.
KİMSENİN BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEDİM
Sanık Mehmet E. İse, “Kimsenin bıçaklandığını görmedim.” Dedi.
ŞİKAYEÇİYİM
Öldürülen Adem Kacır’ın annesi İmran Kacır ise, “Herhangi bir kişiyle husümetimiz yoktur. Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim.” Dedi.
OĞLUMU ÖLDÜRENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM
Öldürülen Adem Kacır’ın Babası İskender Kacır’da, “Her Ne kadar sanıklardan bazıları oğlumu tanımadıklarını söyleseler de doğur değildir. Daha önceden ben onları oğlumla birlikte gördüm. Olaydan sonra aldığım bilgilere göre; oğlum Adem eğlenceye davet edildiğinde ‘Kurşunlu’dan gelecek olursalar ben gelmem eğlenceye dediği, Onur’un da ‘Sadece 4 kişi davet ettiğim’ demesi üzerine oğlum eğlenceye katılmış. Böyle kalabalık bir grubun katılacağını bilseydi oğlum gitmezdi eğlenceye.  Oğlum vefat ettikten sonra üzerindeki telefon yoktu. Kesinlikle onlardan biri telefonu saklamış. Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim” dedi.
TANIK OLAYI SOĞUK KANLILIKLA ANLATTI
Tanık Ali T. İse soğukkanlılıkla olayı anttı. Bir anda kargaşa olduğunu söyleyen Ali T. “İki kişinin Adem’i tek elleriyle tutup duvara yasladığını, Adem’in kafasına şişe vurduklarını gördüm. Tutuklu sanık İbrahim B.’de Adem’in kafasına şişe attı fakat şişe duvarda kırıldı. 9-10 kişi Adem’i aralarına almışlardı. Daha sonra Adem yere düştü, yere düşmesine rağmen vurmaya devam ettiler. O sırada İbrahim B.’nin elinde bıçak vardı.” diye konuştu.
MAHKEME 8 SAAT SÜRDÜ
Mahkeme heyeti Bursa Adli Tıp’tan Adem Kacır’la alakalı darp ve yaralama bulgularını ifade eden resmi belgelerin alınması, sanıklardan İbrahim B.’nin tutukluluk halinin devamına, 7 sanığın adli kontrollerinin devamına karar verildi. Mahkeme 21 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Sabah başlayan duruşma yaklaşık 8 saat sürdü.

Editör: Süper Kanal TV