11 ayın sultanı ramazan ayı geldi. İlk teravihler bu akşam kılınacak ve ilk sahura ise bu gece kalkılanacak. Ramazanın gelmesiyle birlikte inegöl'de çarşı ve pazarlarda tatlı bir alışveriş telaşı başladı. Pazarlardaki hareketlilik ise esnafların yüzünü güldürdü. Fakat vatandaşlar ise fiyatların ramazana ayın gelmesiyle birlikte yükselmesine tepki gösterdiler. Her ramazan olduğu gibi bu ramazanda soflarının baş taçı hurmalar. İftarlarda vazgeçilmeyen ürünler arasında yer alan hurma fiyatları ise 10 TL'de başlayı 50 TL'ye kadar çıkıyor.

tezgahlarını çeşitli sofralık ürünlerle süsleyen esnaf, hareketlilikten oldukça memnun. Pazar esnafları vatandaşların ilgisinden yoğun olduğunu belirterek, ramazan dolayısıyla pazarda yoğunluk yaşandığını söyledi.

En fazla satışı olan ürünün hurma olduğunu belirten esnaflar, "Hurma fiyatları çok uygun. 10 liradan 50 liraya kadar, her keseye hitap eden hurmamız var. Yumuşak olduğu için en çok İran hurması satılıyor." dedi.

Pazarlara alışverişe gelen vatandaşlar ise geçen pazara göre bu haftaki pazarlarda fiyatların yükseldiğini belirterek, ramazan ayın gelmesiyle birlikte ihtiyaçlarına göre alışveriş yaptıkları söylediler. 

Editör: Süper Kanal TV