İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan, ilçe protokolü, gaziler ve şehit ailelerinin yer aldığı Çanakkale Zaferi'nin 106.yılı İnegöl Belediyesi önünde düzenlenen programda, Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı mehter marşlarıyla kutlanarak şehitler için helva hayrında bulunuldu.

Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla icra edilen programda İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu aziz şehitlerimizin ruhuna dua ederken, ardından tarihi mehteranın marşlarıyla devam etti. Program, vatandaşlara helva dağıtımı ile son buldu.

ÇANAKKALE RUHU İLE GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ

Cumhuriyetimizin kurulmasında tarihi bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi'ni, o günkü ruh ile yaşatılmasının devam ettiğini söyleyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ''Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere destansı mücadele ile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bizlerde günün anısına tarihi mehteranımız ile Çanakkale ruhunu yaşattırmak istedik. Canını bu topraklar için feda eden kahraman şehitlerimizin mirasçıları olarak bizler de sağlam bir bilinç ve ruh ile vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkacak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz.'' dedi.

KORONAVİRÜS UNUTULDU

Koronavirüsle mücadele sürerken, bir yandan da kontrollü normalleşme sürüyor. 2  Martta başlayan normalleşme dönemiyle orta risk grubunda olan Bursa mavi yerine rengini bir tık yukarıya çıkarark turuncu risk grubuna girdi. Vakaların hızla artışa başladığı şu günlerde yetkililer vatandaşları kalabalık ortamlardan uzak durması çağrısı yapıyor. Ancak yapılan programlarla kalabalık ortamları yetkililerin kendilerinin oluşturması tepkilere neden oluyor. 

Editör: Süper Kanal TV