Cam filmi yasağı ile ilgili flaş bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Soylu, "Cam filmi bugün tamamen yasak. O yasak kalkıyor. Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir... Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz" dedi. Soylu, "Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Talimat verdim bu konuda" diye konuştu.

(Cam filmiyle alakalı durum nedir? Yasak kalktı mı?) sorusu üzerine Bakan Süleyman Soylu şu açıklamaları yaptı:

Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim ve ondan sonra da bir talimatı oldu. Bana direkt bir talimatı oldu ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Cam filmi yasağı, İçişleri Bakanlığının yetkisinde düzenlenen Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63.maddesinin son fıkrasında şöyle yer alıyor: Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. 

Eğer İçişleri Bakanlığı 63.maddeyi değiştirirse, ‘tadilat proje onayıyla’ sadece arka camlara film yapılabilir.
Ön üç cama asla yapılamaz. Otobüslerde ön camlara ilaveten Acil Çıkış camları da hariç tutulur. Ancak bu filmler, merdiven altı yerlerde değil; bakanlığın yetki verdiği yerlerde, tadilat onayıyla yapılması koşulu aranır. 

O nedenle ön camlar her durumda ağır kusurdur. Derhal sökülmelidir. Arka camlar için beklenebilir."

Öte yandan İnegöl de bu işle uğraşan tecrübeli oto aksesuar yetkilisi Nuri Abi merdiven altı tabir edilen yerlere gidilmemesi mutlaka işin ehline sormaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Editör: Süper Kanal TV