Bursa'nın inegöl ilçesinde bulunan Kocatepe ilk ve ortaokul idarecileri tarafından okulu'un hayırseverlerin destekleriyle okulun bir bölümünde oluşturulan ihtiyaç sahipleri öğrenciler veliler için giyim mağazası takdir topladı. Maddi durumu iyi olmayan öğrenci ve veliler bu bölüme gelerek ihtiyaçları alıp gidiyor. 

İnegöl alanyurtta bölgesinde 3 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Kocatepe İlk ve Ortaokul yönetimi Çocuk Gülerse Dünya Güler projesi kapsamında hayırseverlerin destekleriyle okulunun bir bölümünde oluşturulan Kocatepe okul mağazasında ihtiyaç sahipleri buradan istediklerini alıp gidiyor. Öğrencilerin yanı sıra veliler'de bu imkandan faydalanabiliyor. İnegöl'de ilk olma özelliğine sahip okul mağazasının tanıtımı yapılarak protokol üyeleri tarafından açılışı yapıldı. Açılışa İnegöl kaymakamı Şükrü Görücü, Emniyet müdürü Ramiz Erçetin, Milli eğitim müdürü Fatih Bilican, okul müdürü mahsuni Canbey ve okul idarecileri katıldı. 

Açılış öncesi bir konuşma yapan projeyi hayata geçiren okulun din kültürü öğretmenlerinden Abdülkadir Kurt şunları söyledi. Öğretmen en sade ve yalın şekliyle eğiten ve öğretendir. öğretmen etrafını gören gözetleyen eksiklikleri giderendir.  öğretmen ya yol bulan ya yol gösteren yeri ve zamanı geldiğinde yoldan çekilendir öğretmen öğrencisinin zihinsel eksikliklerini giderdiği gibi fiziksel ve ruhsal eksikliklerini de giderendir. Eskiden okulumuzda öğretmen arkadaşlarımız maddi durumu olmayan öğrenci ile karşılaştığında bu sorunu ya kendisi çözmeye yada maddi durumu iyi olan birisini bularak çözmeye çalışıyordu. Bu arada zaman kaybı oluyordu  bu zaman kaybını ortadan kaldırmak için okulumuzda bir mağaza açmaya karar verdik. Böylece  maddi durumu iyi olan ile ihtiyaç sahibi olan arasında köprü olalım zamanı en iyi şekilde değerlendirelim istedik.  Bu sayede ihtiyaç sahibi öğrenci tespit edilir edilmez sorunu en kısa zamanda çözüme kavuşturmayı hedefledik bu sayede okulumuzda yardım kültürü oluşmasını ihtiyaç fazlası giyecek ve kırtasiye malzemesi olan mağazamıza getirecek ihtiyacı olan öğrenci ise gelip mağazadan ihtiyacını almasını sağlamayı planladık. Böylece veren el alan el birbirini görmeden ihtiyaçların karşılanmasını hedefledik bu vesile ile yardımlarını esirgemeyen okul müdürümüz Mahsuni 
Canbay’a, değerli zümrem Orhan hocama müdür yardımcılarımıza öğretmen arkadaşlarıma okul personeline en önemlisi de gözleri umut dolu kalpleri merhamet dolu cennet kokulu öğrencilerimize ve velilerimize şükranlarımızı sunarız. İnşaallah Ali İmran suresinin 134. Ayetindeki “onlar bolukta ve darlıkta Allah yolunda mallarını harcarlar” ayetine mazhar olmuşuzdur niyetimiz hayırdı akıbetimizde hayır olur Öğrencilerimize bir nebze olsada katkı sağlamış oluruz çünkü biz inanıyoruz ki çocuk gülerse dünya güler  bu sloganla yola çıktık Bu çalışmanın okulumuza hayırlı  olmasını Cenab ı Allah’tan niyaz eder diye konuştu.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise Emeği geçen herkesi kutluyorum. Biz daha önce talimat vermiştik. Bizlerin ulaşamadığı kişilere muhtarlar, imamlar, öğretmenler ulaşarak bizler kaymakamlık olarak gereken yardımlarını yapacağız diye. Burada arkadaşlarımızın hazırladığı okul mağazasında ihtiyaç sahipleri öğrencilerimiz velilerimiz gelip ihtiyaçlarını görecekler. Ama burada en önemlisi bundan kimsenin haberi olmadan ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz giyinecek ve bunu kimse bilmeyecek. Ben tekrar emeği geçen başta milli eğitim müdürlüğümüze okul müdürümüze ve öğretmen ile projeye katkıda bulunan  hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyorum diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından okul mağazasının açılışı yapıldı. Okul mağazasında Çantadan, ayakkabıya, monttan kazağa kadar bir çok şey görmek mümkün. 

Editör: Süper Kanal TV