İnegöl Devlet Hastanesi Acil sevisinde meydana gelen olayda bir şahıs Bayan doktora saldırdı. Saldıran şahıs, kaçarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgilere göre; İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine ateşli olan çocuğunu getiren bir şahıs, doktorun o sırada kalp krizi geçiren bir vatandaşa müdahale ettiği sırada çocuğunla ilgilenilmediğini iddia ederek Doktor Nuran Sandal’a saldırıda bulundu.
Saldırgan şahıs, hastane güvenlik ekiplerince uzaklaştırıldı. Doktora saldıran şahıs o sırada kaçarak kayıplara karıştı.
DOKTORA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, olayı öğrenir öğrenmez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte saldırıya uğrayan Doktor Nursan Sandal’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bayan doktora bri de çiçek takdim eden  Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, yaşanan olayı kınadı.

Açıklama yapan Aydın “Sağlıkta şiddet devam ediyor maalesef. Kendini bilmez vatandaşımız en çalışkan doktorlarımızdan Nursan Sandal’ın kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale ettiği sırada, bir kişi gelip niye benim hastamla ilgilenmiyorsunuz diyerek bayan doktorumuza saldırdı. Güvenlik ekiplerimiz duruma müdahale ederek saldırganı uzaklaştırıyorlar. O sırada saldırgan şahısta kaçarak kayıplara karıştı. Doktorumuzda herhangi bir sorun yok. Görevine devam ediyor. Bizde sağlık-sen olarak, doktorumuza moral vermek ve geçmiş olsun demek için kendisini ziyaret ettik. Saldırıya rağmen hastalara hizmet ediyorlar. Doktorumuza geçmiş olsun diyoruz. Hizmet bir saat kesintiye uğradı diye bir şey yok. İnegöl haklıda bu konuda anlayışı davranmış ve doktorlarımıza destek vermişlerdir. Hasta yakınları da saldırgana tepki gösterdiler. Olayla alakalı beyaz kod uygulaması verildi ve şikayetçi olunuldu. Sağlıktaki şiddeti lanetliyoruz.” Dedi

Acil serviste doktor eksikliğinin sorulması üzerine Aydın “Hastanemizin doktor eksikliği var. İnegöl halk sağlığına 15 doktor atandı. Fakat acil servisimize atama olmadı. Acil serviste hekim açığımız var. Bu eksikliklerin giderilmesi için milletvekilimizden destek istedik. İnşallah bu eksiklik giderilecektir.
Editör: Süper Kanal TV