Selçuk Yahşi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kerem Ekren şehit haberlerinden etkilenerek kahraman askerlerimize destek amaçlı proje geliştirdi. İnegöl belediyesinin desteği ile tasarladığı tişörtleri Sani Konuoğlu camii önünde öğrenci arkadaşları ile birlikte satışa çıkardı.

Tişört tasarımlarını yapan 15 yaşındaki genç, projesini hayata geçirmek için tişörtlerin baskısını yaptırmak için İnegöl Belediyesi’ne başvurarak yardım istedi. 60 adet tişörte Kerem’in hazırladığı tasarımlar bastırıldı. Yine İnegöl Belediyesi tarafından bugün Sani Konukoğlu Camisi önünde tişörtlerin satışı için stant kuruldu. Genç öğrencinin projesine vatandaşlar da ilgi gösterdi. Geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak tişörtleri görenler, hem askerlerimize hem de 15 yaşında memleketini ve Mehmetçiği düşünen gence destek olmak için tişörtlerden satın aldı.
“BENİM DE BİR ŞEYLER YAPMAM GEREKİYOR DİYE DÜŞÜNDÜM”
Kerem Ekren’e stantta arkadaşları da destek verirken, Belediye Başkanı Alper Taban’da bu duyarlı gencin çabasına kayıtsız kalmadı. Mehmetçiğe yardım standını ziyaret eden Başkan Taban’a AK Parti İlçe Başkanvekili Ömer Semiz ve parti yöneticileri de eşlik etti. Başkan Taban’ın ziyareti sırasında fikrin nasıl geliştiği ve hayata geçtiğiyle ilgili bir açıklama yapan Selçuk Yahşi Ortaokulu öğrencisi Kerem Ekren, “Televizyonda Afrin operasyonu sürerken şehit haberlerini görünce, bunu dert edindim. Ben de bir şey yapmalıyım diye düşündüm. Kendim böyle bir proje geliştirdim. En azından askerlerimize, şehitlerimizin yakınlarına Mehmetçik Vakfı aracılığıyla maddi bir destekte sağlanabilir diye düşündüm. Tişörtleri kendim tasarladım. Ama bu tişörtleri bastırmam da gerekiyordu ve bunun için bir bütçe lazımdı. İnegöl Belediyesi’ne başvurup projemi anlattım. Sağ olsunlar ilgilenip destek oldular. Standın kurulması ve tişörtlerin baskısı konusunda belediyemiz yardımcı oldu. Bugün de standımızı açtık. Okuldan arkadaşlarımla birlikte tişörtleri satıp elde edilen geliri de Mehmetçik Vakfına bağışlayacağız. Gelip geçenlerin de ilgisini çekiyor ve sağ olsunlar tişört alıp destek oluyorlar” dedi.

“BÜYÜK YÜREKLERİ GENÇLERİMİZE DESTEK OLMAK İSTEDİK”
Belediye Başkanı Alper Taban ise bereketli bir gün yaşadıklarını söyledi. Suriye’de devam eden operasyonlara değinen Taban, “Bugün Bereket Sofrasıyla başladığımız bu bereketli günde, kendileri küçük ama yürekleri büyük kardeşlerimizin etkinliğine katılarak onlara destek olmak için buradayız. Selçuk Yahşi Ortaokulu öğrencilerimizin, özellikle Kerem kardeşimizin fikir öncülüğünü yaptığı Mehmetçiğe yardım standımızı ziyaret etmek istedik. Tabi bu işin bir hikayesi var. Malumunuz ülkemiz Suriye’de Afrin’de bir mücadele verdi ve vermeye de devam ediyor. Allah’a çok şükür orada belli bir ölçüde güvenli bir saha sağlandı ve kontrol altına alındı. Ama bu o kadar kolay olmuyor. Orada şehitler veriyoruz, beraberinde yaralanan gazilerimiz var. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Onlar hepimizin evladı” dedi.

“BU YAŞTA BU GAYRETİ ORTAYA KOYABİLMEK TAKDİRE ŞAYAN”
Kerem Ekren’in şehit haberlerini izlerken bu hassasiyeti yaşadığını, hissettiğini ve kendisinin de bir şeyler yapması gerektiğini düşünerek harekete geçtiğini belirten Taban, “Kaldı ki bu yaşlarda bu gayreti ortaya koyabilmek, bunu düşünebilmek ve adım atabilmek takdire şayandır. Kendilerini tebrik ediyorum. Mutlaka herkes bunu kendi nazarında değerlendiriyordur. Kimisi duasını gönderiyor, kimisi farklı katkılar sağlamaya çalışıyor. Tüm milletimizin bir çabası ve gayreti olduğunu biliyoruz. Kerem kardeşimizin bu hassasiyeti de dikkat çekecek boyuttaydı. Bize geldi ve İnegöl Belediyesi’nden de destek istediklerinde bizde elimizden gelen katkıyı sunmaya çalıştık. Kendisi tasarlayıp çizdiği görselleri tişörtlere basarak bugün burada satışını gerçekleştiriyor. Elde edilecek gelir de Mehmetçik Vakfımıza ulaştırılacak. Bunu da tişört satışlarında verilen biletlerin üzerine yazdı. Burada sayısız bir tişörtte yok. 60 tane tişört bastırdı kardeşimiz. Bu 60 tişörte destek verdik” diye konuştu.

BÖYLE NESİLLER OLDUĞU SÜRECE BU ÜLKENİN SIRTI YERE GELMEZ
Başkan Taban, böyle bir nesil olduğu sürece bu ülkenin sırtının yere gelmeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Ben öncelikle bu çocuklarımızı yetiştiren ailelerini, öğretmenlerimizi ve Kerem’e destek olan arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bizde böyle bir nesil olduğu sürece, bu düşünce ve zihniyetle bu ülkenin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Ama tabi her zaman uyanık olacağız, ayakta olacağız ve tetikte olacağız. Çünkü düşman hiçbir zaman bitmez. Ve artık sadece silahla savaş yapılmıyor. Taktik savaşları yapılıyor. Masa başında savaşlar yapılıyor. Onun için de biz böyle güzel gençler, güzel öğrenciler yetiştireceğiz. Daha nitelikli, daha donanımlı, daha vasıflı gençler yetiştireceğiz ki bugün ve gelecekte onlar bu ülkeyi yönetecekler. Doğru ve isabetli kararlar alacaklar.”

Stant ziyaretinde Başkan Taban’da gençlere destek olmak amacıyla tişört aldı. Gençlere satranç takımı da hediye eden Taban, vatandaşları da duyarlı gençlere katkı sağlamaya davet etti. Tişörtler tükenene kadar standın Sani Konukoğlu Camisi önünde gün içerisinde açık kalacağı ifade edildi.
Editör: Süper Kanal TV