25 Aralık 2014 tarihinde İnegöl NARKOTİM ekipleri tarafından yapılan operasyonda araç içerisinde yüklü miktarda ele geçirilen uyuşturucu madde sanıkları hakim karşısına çıktı.

Güneydoğu´dan getirilerek İnegöl ve Bursa´da piyasaya sürüleceği bildirilen esrarı taşıyan aracı bir gün boyunca pusuya yatarak bekleyen İnegöl NARKOTİM ekipleri, 25 Aralık 2014 tarihinde düzenlediği operasyonda durdurdukları araçta 26 kilo kullanıma hazır esrar maddesi ele geçirmişlerdi. Araçta bulunan iki şahıs yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmışlardı.

Sanıkların  yargılanmaları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Dün Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanıklar, bir önceki savunmalarını tekrarladılar.

ESRAR MADDELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Önceki mahkeme de savunma yapan Sanık Zeynel Ö. “Tanıştığım şahıs, tütün satıyordu. Ben de birkaç defa kendisinden tütün aldım. En son karşılaştığımızda işsiz olduğum için ekonomik sıkıntı içindeydim. Mehmet isimli sanığa ‘bana iş bulabilir misin, çok zor durumdayım´ dedim. Daha doğrusu, ‘elimde bir miktar para var, tütün işinde değerlendirebilir miyim´ diye sordum. O da bana ‘tütün işinde para yok, ancak sana güvenebilirsem sana daha çok para kazandıracak bir iş biliyorum´ dedi. Ben de ne olduğunu sorduğumda, ‘Diyarbakır´da bir yeğenim var, benim adımla ona gideceksin, alabildiğin kadar uyuşturucu madde alıp bana getireceksin, bende senden bu uyuşturucu maddeyi kilosu Bin TL´den satın alacağım, uyuşturucu maddeleri de kilosu 300 TL´den satın alacaksın, kilo başı 700 TL kar edeceksin´ dedi. Ben de ekonomik durumumdan dolayı bu teklifini kabul ettim. Diyarbakır´a gitmek için hazırlıklara başladım. Önce bir araba kiralamak gerekiyordu. Ancak benim şoförlüğüm iyi değildi. Şoförlüğünün iyi olduğunu bildiğim arkadaşım sanık Atakan´da o tarihlerde Bursa Adliyesinde Denetimli Serbestlik kapsamında çalışıyordu. Atakan ile gidebileceğimi düşündüm.  Atakan´a bir teklif yaptım. Atakan´a ‘denetimli serbestlikten kaynaklanan borcunu ödeyeyim sen de benimle Diyarbakır´a gel, çünkü Diyarbakır´da bir arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum.´ dedim. O da kabul etti. Benim adıma kiralamış olduğumuz araçla yola çıktık. Urfa´ya gittik. O şahısla görüştüm. Beş paket jelatinlere sarılı vaziyette esrar maddesi getirdi. Aracın bagajına koydu. Bunun karşılığında para verdim. Yola çıktık. Eskişehir´de bir gece konakladıktan sonra İnegöl´e geldik. İnegöl´de hakkımızda ihbar olmuş. Arabanın bagajında yapılan aramada suç konusu esrar maddeleri ele geçirildi.” Demişti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Sanık Atakan D. ise, “Sanık Zeynel ile yaklaşık 2-3 yıldır tanışırız. Ben bir dönem Bursa Ülkü Ocaklarında çaycılık yapmıştım. Zeynel abi oraya gelip gittiği için orada tanıştık. En son ben uyuşturucu madde yakalatmaktan dolayı cezaevine girdim ve cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında dışarı çıktım. Sanık Zeynel yanıma gelerek ‘sana para vereyim, borcunu ödeyelim, denetimli serbestliğin kalkınca bir araba kiralayalım, birlikte Diyarbakır´a gidelim, orada bir arkadaşı ziyaret etmem lazım´ dedi. Ben de sanığın bu teklifini kabul ettim. Bana 5 Bin TL borç para verdi. Bu parayı yatırarak denetimli serbestlikten kurtuldum. Birlikte kiraladığımız araçla Diyarbakır´a gitmek üzere yola çıktık, önce İnegöl´e uğradık. Zeynel İnegöl´de birisi ile görüşerek Diyarbakır´daki arkadaşının adresini alacağını söyledi. Zeynel birisiyle konuştuktan sonra yola çıktık. Biraz önce Zeynel´in anlattığı gibi önce Antep´e sonra Urfa´ya uğradık. Oradan da Diyarbakır Kocaköy ilçesine gittik. İlçeye gelmeden bir konaklama yerinde sanık Zeynel beni bırakarak tek başına araba ile gitti. 2 saat sonra tekrar döndü. O gece arabada yattık. Zeynel arkadaşının yanına gidip geldi. geri dönmek üzere yola çıktık. Memleketlerimize uğramak için güzergahımızı değiştirdik. Önce sanık Zeynel´in memleketi Oltu´ya uğrayıp sonra benim memleketim olan Ardahan´a geçtik. Orada bir gün kaldık. Ondan sonra yine birlikte araba ile yola çıktık. İnegöl´de polis bizi durdurdu. Yapılan aramada aracın bagajında suç konusu maddeler ele geçirildi. Benim bu maddelerden haberim yoktur. Herhangi bir ilgimde yoktur. Karakola gelince uyuşturucu madde olduğunu öğrendim. İsnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum” demişti.

Mahkeme, Diyarbakır´daki mahkeme den istenen dosya nedeniyle 14 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi.

Editör: Süper Kanal TV