İnegöl-Alanyurt yolu üzeri Metal Sanayi Sitesi mevkiinde bulunan Roman vatandaşlara ait 3 ev ve 13 ahırdan oluşan 16 baraka, çevre ve görüntü kirliği oluşturduğu gerekçesiyle İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. İki ev için ise vatandaşlara üç gün süre verildi.
Alanyurt yolu üzerinde gelişi güzel yapılarak çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan barakaların yıkımına karar verilirken, dün gerçekleşen yıkım öncesi Emniyet ve Zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda atın barındırıldığı 13 ahır ve 3 barakanın yıkımı iş makineleri tarafından yapıldı. Şehir merkezinde ahırların yasak olması, buna paralel çevre ve görüntü kirliliği oluşturuldu gerekçesiyle yapılan yıkım öncesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik alırken, tepkilerin dışında herhangi bir sorun yaşanmadı. Zabıta ekiplerinin uyarısıyla bazı baraka sahipleri kendi evlerini sökerek, ekiplere yardımcı oldu. Çok sayıda atın barındırıldığı 13 ahır ise, Fen İşleri Müdürlüğüne ait dozerle yıkıldı. İki ev için ise, ev sahiplerine iki gün süre verildi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Kış aylarında yapılan bu yıkıma tepki gösteren Roman vatandaşlar, kendilerine yer gösterilmesini istediler. Özellikle ahırların yıkılması yüzünden atların serbest kalacağını belirten vatandaşlar, serbest kalan atların Alanyurt-Yenişehir yolunda kazaların sebep olabileceklerini belirttiler.
Editör: Süper Kanal TV