11 Nisan 2015 tarihinde Şipali Mahallesi´nde asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı olayın sanıkları ikinci kez hakim karşısına çıktı.
16 KİŞİ YARGILANIYOR

Askere gidecek 20 yaşındaki Onur K. için düzenlenen asker eğlencesinde yaklaşık 100 kişilik grubun karıştığı kavgada 1 kişi ölmüş, 1´i ağır 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından İnegöl Jandarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kavgaya karıştığı bildirilen 16 kişi gözaltına alınarak olaydan bir gün sonra adliyeye çıkarılmışlardı. Mahkemede 16 sanıktan 9´u tutuklanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gencin, 8´i daha sonra adli kontrol ise serbest kalmıştı.

8 AY SONRA İLK MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Biri tutuklu 8´i denetimli serbest olmak üzere 16 sanığın İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürüyor. Sanıklar dün saat 10.00´da ikinci kez duruşmaya katıldılar.

TUTUKLU SANIK KONUŞTU

Öldürme ve yaralama suçundan yargılanan tutuklu sanık İbrahim B. ilk duruşmada şöyle savunma yapmıştı; “Eğlence sırasında oyun oynamaya kalktık. Biz oyun oynarken, Adem Kacır oturuyordu. O sırada bize doğru küfür etmeye başladı. bize hem küfür ediyordu hemde yabancılar oynayamaz diyordu. O sırada oyunu bırakıp araca doğru yöneldim. 5 dakika sonra bir anda kavga çıktı. Melih´in yaralandığını gördüm. Adem´in elinden bıçağı almaya çalışanlar oldu. Adem elindeki bıçağı sağa sola savuruyordu. Bende o sırada üzerimde bulunan bıçakla kendimi korumak için sağa sola sallıyordum. O sırada yere düştüm ve başıma çok yakın mesafeden kuru sıkı silahla ateş edildi. O sırada şoka girdim ve bıçağı salladım.”

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Mahkeme heyeti öldürülen Adem Kacır´ın otopsi raporu, ölüm muayenesi ve tutanağı Bursa ATK´den alınması için duruşmayı 17 Mart´a erteledi. İbrahim B.´nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OLAYIN AYRINTILARI

1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 3 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

Şipali mahallesindeki otopark alanında yapılan eğlence sırasında, Onur Kaya´nın babası 41 yaşındaki Ekrem Kaya, 20 yaşındaki Adem Kacır, 22 yaşındaki Selami Tüfekçi ve 23 yaşındaki Melih Demirbaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından yaralılar hastanelere götürülerek tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan Adem Kacır hayatını kaybetmişti.

9 TUTUKLAMA 7 SERBEST

Sabah saatlerine kadar devam eden sorgulama sonucunda 18 yaşındaki M.K., 24 yaşındaki T.K., 30 yaşındaki S.K., 28 yaşındaki İ.T., 20 yaşındaki İ.B., 18 yaşındaki H.K., 18 yaşındaki B.B., 19 yaşındaki B.Y. ve 20 yaşındaki M.E. tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.
Editör: Süper Kanal TV