Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği başkanlar arasında yer alan Recep Altepe’nin görevden ayrılması üzerine genel merkez tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen ve meclis tarafından başkanlığa seçilen Alinur Aktaş’ın ardından İnegöl’ün yeni belediye başkanın kim olacağı belli oldu.

 

Başkan adayının belirlenmesi için AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya gözetiminde yapılan temayül yoklamasında, ismi ön plana çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Belediye meclis üyesi Nedim Bayram Ankara’ya çağrıldı.

 

Yapılan görüşmeler sonunda, Belediye başkanlığı için Alper Taban’da karar kılındı. Taban’ın bugün kamuoyuna açıklanması beklenirken, Çarşamba günü ise belediye meclisi başkanı seçmek için olağan üstü toplanacak. Saat 15.00’te gerçekleştirilecek meclis toplantısında İnegöl Belediye Başkanı seçilecek.

 

ALPER TABAN KİMDİR?

1976 İnegöl doğumlu. İlk orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladı. Ön lisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

2000-2013 yılları arasında kurucusu olduğu telekomünikasyon firmasında yönetici olarak görev yaptı. 2005 yılında İnegöl AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2013 yılına kadar parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı.

2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliği sonrasında, İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

Editör: Süper Kanal TV