İnegöl Belediyesinin BEBKA´dan destek alan projelerinden birisi olan, Yeniceköy kırsalında kurulması planlanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesi kapsamında iki adet uçak açılanacak. Belediye Başkanı İnegöl’ün Pilotlarıyla da ünlü olacağının altını çizdi.
İnegöl Belediyesi bu yıl yaptığı proje başvurularıyla BEBKA´dan iki projeyle ilgili destek almaya hak kazanmıştı. Oylat´ta Su ile Gelen Sağlık (SPA) projesi geçtiğimiz aylarda start almıştı.
Hizmetleri Merkezi ve Yeniceköy kırsalında kurulması planlanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi yani kısaca DOSTUM projesinin içinde yer alan 18 Kasım 2015 tarihinde kazma vurulan pist çalışmaları başlamıştı.
İnegöl Belediyesi DOSTUM projesi kapsamında iki adet uçak alacak.
Konuyla alakalı bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Geçtiğimiz aylarda BEBKA’dan destek alarak çalışmalarına başladığımız DOSTUM projemizin çalışmaları sürüyor. Şu an Yeniceköy kırsalında kurulacak olan alanda pist çalışmaları yapılıyor. Ayrıca hangarlar ve depo çalışmaları da yapılıyor. Kurulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak. Bu sayede İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacaktır” Dedi.
İKİ ADET UÇAK ALACAĞIZ
Dostum projesi kapsamında iki tane uçak alacaklarını aktaran Aktaş, “İnegöl, mobilyası, Köftesi, kaplıcaları gibi pilotlarıyla da meşhur olacak. Önce bir uçak alacağız. iki oturumlu uçak olacak. maliyeti 350-400 bin lira arasında. Uçak ihalesinin biri 14  Mart 2016 tarihinde yapılacak.” Dedi.
DİĞERİ SENEYE ALINACAK
Aktaş, diğer uçağın ise bir dahaki yıl alınacağını bildirdi.
Editör: Süper Kanal TV