İnegöl turizmini tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen iftar programına İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Turizm AŞ Müdürü Mustafa Subaşı, Oylat AŞ Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız, DOSTUM yetkilileri, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve Bursa’da faaliyet gösteren turizm acentelerinin temsilcileri katıldı.

Düzenlenen iftar programında İnegöl turizminin canlandırmasına ilişkin istişareler yapıldı. İftara katılan turizmcilerden İnegöl Turizmi hakkındaki fikir ve öneriler alındı. Sezona hazırlık çalışmalarına başlayan acentelere İnegöl’ün turizm değerleri, Oylat Kaplıcaları ve Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) bünyesinde bulunan hizmetler anlatıldı.

İftar yemeğinden sonra bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “İnegöl’ü turizm konusunda hak ettiği yere getirme noktasında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Önemli destinasyon alanlarına sahip olan İnegöl’ün turizm sektöründen hak ettiği payı alması noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere Nisan 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz Turizm Çalıştayı bizim yol haritamızı çıkarma açısından önemliydi. Çalıştaydan çıkan sonuçlar doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde adımlarımızı atıyoruz. Özellikle İNTURAŞ çatısı altında DOSTUM ve diğer turizm değerlerimizi de bu işin içine katarak İnegöl’ü turizmin parlayan yıldızı yapacağımıza yürekten inanıyorum. İşte bu akşam da TÜRSAB Genel Başkan Yardımcımızı ve çeşitli turizm acentelerinin yetkililerini İnegöl’ümüzde misafir ederek turizm konusunda daha ne gibi önemli proje ve faaliyetler yapabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Kendilerine bize katkı sağladıkları için teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yiğit’in ardından söz alan TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ise; “İnegöl’ün turizm potansiyelinin farkındayız. Her ne kadar İnegöl bir sanayi ve mobilya şehri ise de İnegöl’ün kuruluş topraklarında yer alması geçmişin izlerini hala taşıyan birçok tarihi mekana ev sahipliği yapıyor olması, geçmişin yaşanmışlıklarını bugüne yansıtan müzelere sahip olması turizm açısından önemli bir değer. Ayrıca eşsiz doğal güzellikleriyle insanı kendine çeken doğası ile İnegöl gerçekten cennetten bir köşe. Bizlerde bu güzelliklere katkı verme adına bu akşam buradayız. İnegöl Belediyesi’nin turizm adına ortaya koyduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Belediye Başkanımız nezdinde tüm yetkilileri kutluyorum. İnşallah bizlerin de vereceği katkı ve desteklerle İnegöl turizmin yeni gözde mekânlarından olacaktır” şeklinde konuştu.