İnegöl Belediyesi’nin Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında 8 Şubat 2018 Perşembe akşamı gerçekleştirmeyi planladığı İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Ünal Zorer konseri iptal edildi. Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda teröristlerin hain saldırısı sonucu 5 Mehmetçiğimizin şehit olması nedeniyle iptal edilen konsere ilişkin, Belediye Başkanı Alper Taban yazılı bir açıklama yaptı.

“MEHMETÇİĞİMİZİN KAHRAMANLIĞI İLELEBET UNUTULMAYACAKTIR”
Başkan Taban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Mehmetçiğimizin ülkemiz sınırlarında konuşlanan terör örgütlerine yönelik Afrin’de sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı’ Harekatı kapsamında, 3 Şubat Cumartesi akşamı Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen hain saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan 5 askerimizin şehit olduğu haberini aldık. Vatanı için canını feda eden 5 evladımızdan biri de babası İnegöl’de ikamet eden Tankçı Uzman Onbaşı 26 yaşındaki Halil İbrahim Aygül kardeşimizdi. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Onların bu kahramanlıkları ilelebet unutulmayacaktır. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen yapılan bu hain saldırıyı İnegöl Belediyesi olarak şiddetle kınıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmak, ülkemizin hedeflediği 2023 Türkiye’sine ulaşmaktaki kararlılığımızı ve motivasyonumuzu kırmak ve her geçen gün daha da güçlenerek hem bölgesinde hem de Dünya’da parlayan bir Türkiye profilini görmek istemeyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklardır. Allah’ın yardımı, milletimizin gayreti ve kararlılığı sayesinde ülkemiz de, terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş ve sivil insanların katledildiği komşu ülkelerimiz de içinde bulunduğu bu zor günleri en kısa zamanda atlatacaktır.”

“İnegöl Belediyesi olarak böyle acılı bir günde, şehrimize şehit ateşi düşmüşken konser benzeri organizasyonları yapmanın doğru olmayacağı kanaatiyle bu hafta yapılacak olan programlarımızda revizeye gittik. 8 Şubat 2018 Perşembe akşamı gerçekleştirilecek olan İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Ünal Zorer konserini bu sebeple iptal ettiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyorum.”
Editör: Süper Kanal TV