Belediye Başkanı Alper Taban, ramazan bayramına sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısıyla İnegöl Belediyesi’nin Ramazan Bayramı hazırlıklarını kamuoyu ile paylaştı. Taban, bugün gerçekleştirilen encümen toplantısı öncesi encümen üyeleriyle yaptığı açıklamada, bayrama özel uygulamaları ve yapılan hazırlıkları duyurdu.

RAMAZANI DOLU DOLU YAŞADIK
Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı ile alakalı duyuruları yapmak üzere toplandıklarını ifade ederek; “Ramazan-ı Şerif’in artık son günlerine yaklaştık. Ramazan bayramının sükun içerisinde geçirilebilmesi için bayram hazırlıklarımızı bu yıl da her yıl olduğu gibi en güzel şekilde yaptık. Bu arada tabi ramazanın tüm güzelliklerini de şehrimizde yaşadık. İftarlarla, sahurlarla, teravihlerle İnegöl’ün dört bir köşesinde bereket ve muhabbet ayı olan ramazanı dolu dolu yaşıyoruz. Artık son birkaç günün içerisindeyiz. Ramazan ayı boyunca pek çok sofraya konuk olduk. Davet edildik, icabet ettik. Bizler İnegöl Belediyesi olarak iftar ve sahurlar noktasında ev sahipliği ettik. Bu sofralarda yer geldi STK’larımızla, yeri geldi ihtiyaç sahibi ailelerimizle, yer yer şehit ve gazi ailelerimizle, rehabilitasyon merkezlerinde hizmet alan küçüklerimizle, büyüklerimizle, yetim ve öksüz evlatlarımızla bir araya geldik” dedi.

365 GÜN İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Başkan Taban, ramazan süresince yapılanlar ve bayram hazırlıklarına ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezimiz vasıtasıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizi ramazan ayında da es geçmedik sahiplendik. İhtiyaçları noktasında destek olduk, sahip çıktık. Tabi burada sadece ramazan ayında hatırlayıp geri kalan 11 ayda bu vatandaşlarımızı hatırlamadığımız bir sistemin de çok makul olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla İnegöl Belediyesi olarak Umuteli Derneği aracılığıyla yılın 12 ayı, 365 günü esaslı olmak üzere vatandaşlarımızın her an yanında olmaya gayret ediyoruz.”

BAYRAM ÖNCESİ TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
“15 Haziran Cuma günü Allah nasip ederse Ramazan Bayramının ilk günü. Şimdiden tüm ilçe halkımızın ramazan bayramını kutluyorum. Huzur ve esenlikler temenni ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak bizler de bayram hazırlıklarımızı tamamladık. Bayram süresince tüm birimlerimiz göreve hazır halde konuşlandırılmıştır. Zabıta, Temizlik İşleri, Mezarlıklar ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuştur. Bayram süresince herhangi bir olumsuzlukta bu ekipler müdahale edeceklerdir.”

ŞEHİRDE BAYRAM TEMİZLİĞİ
“Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesinde geniş çaplı bir bayram temizliği planlanmıştır. Bu kapsamda tüm cami müştemilatları ve şadırvanlar ekiplerimiz tarafından ayrıntılı bir şekilde temizlenmiştir. İnegöl merkezde bulunan tüm ana caddeler, çarşı içi ve alışverişin yoğun yapıldığı yerler başta olmak üzere şehrimizin dört bir tarafı baştan aşağıya elden geçirilecektir. Ayrıca İnegöl’de bulunan ova köyleri meydanları hem otomatik süpürge aracıyla hem de meydancı ekiplerimiz tarafından süpürülerek bayrama hazır hale getirilecekken, sanayi bölgesinde de genel bir temizlik yapılacaktır. Sanayi mevkii ekiplerimiz ve makinelerle özenle temizlenecektir. Bunun yanında Bayram süresince rutin çöp ve geri dönüşüm toplama hizmetimiz de devam edecektir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze yeni aldığımız otomatik ot biçme makinemiz de bayram hazırlıkları vesilesiyle kullanıma alındı. Burada yeri gelmişken bir kez daha ifade etmek istiyorum; aslolan temizlemek değil kirletmemektir düsturumuzu sürdürüyoruz. Bugüne kadar kurgularımızı hep temizlemek üzerine yaptık ama aslolan kirletmemektir. Bu doğrultuda herkesin belli bir bilince ulaşması gerektiğini düşünüyorum.”

MEZARLIKLAR ZİYARETE HAZIR
“Bayramda mezarlıklarımızın bakımları da önemli. Mezarlıklar Müdürlüğümüz mezarlıklarımızda genel temizlik çalışmaları yapmaya devam ediyor. Cenaze ve Defin Hizmetleri birimimiz ise bayram süresince normal günlerdeki çalışma sistemiyle çalışmaya devam edecektir. Gasil hanede ve gerçekleşen ziyaretler için mezarlıklarımızda her gün nöbetçi bulunacaktır.”

ÇÖZÜM MERKEZİ 7/24 HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK
“Çözüm Merkezimiz de bayram süresince 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Yaşanılan tüm sorunlar veya aksaklıklarla ilgili vatandaşlarımızın Alo 153 no’lu telefondan Çözüm Merkezimize ulaşmalarını rica ediyoruz. Böylece sorunlarına en kısa ve hızlı şekilde çözüm bulmuş olacaklar.”

BUSKİ HİZMETE DEVAM EDECEK
“Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı tüm bakım ve onarım çalışmaları Büyükşehir Belediyesine bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi beklenmemektedir. Ancak, yaşanabilecek arıza ve vatandaş sorunlarıyla alakalı; depo bekçileri, arıza ve ekip şefliği çalışanlarından oluşan nöbetçi ve icapçı ekipler bayram boyunca hazır olarak bulundurulacaktır. Vatandaşlarımız, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini ALO BUSKİ 185 veya 270 24 00 numaralı telefon numaralarına bildirebilirler.”

HUZUREVİNDEKİ BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYALIM
“Bayramda en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Huzurevimiz de, bayram öncesi gerekli tüm çalışmalar yapılmış ve Huzurevimiz, ziyaretçi kabulüne hazır hale getirilmiştir. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki böyle önemli günlerde bizler için önemli bir unsur olan yaşlılarımızı unutmadığımızı göstermek adına onları lütfen huzurevine gelerek ziyaret edelim. Onların sağlıklı bir şekilde yaşlanmaları için böyle önemli günleri fırsat bilelim ve onların en önemli ihtiyacı olan morali eksik etmeyelim. Yenice mahallemizdeki Fatma Göztepe Huzurevinde kendilerini en güzel şekilde ağırlıyoruz. Vatandaşlarımızın da onları yalnız bırakmamasını ümit ediyoruz.”

ZABITAMIZ HALKIMIZIN YANINDA
“Belediyemizin bel kemiği olan Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz bayram öncesi rutin kontrollerine devam ediyor. Özellikle şehir içindeki muhtelif yerlerde, çarşı merkezi ve tüm pazaryerlerinde denetimlerini sıklaştırarak bayrama kadar kontrollerini sürdürecek. Zabıta personelimiz bayram boyunca 7/24 hizmet verecek.”

KALDIRIM İŞGALİNE BAYRAM AYARI
“Kaldırım işgaline bayram öncesi esneklik getiriyoruz. Bu kapsamda esnafımız satış yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri kendi işyerinin önünde sergi açabilmesine ve satış yapabilmesine 09 Haziran Cumartesi günü itibariyle müsaade verdik. Bu uygulama 14 Haziran Perşembe akşamına kadar devam edecek. Bayram sonrası ise yaya yolları için alınan kaldırım işgallerine son verilmesi hakkındaki karar aynen uygulanmaya devam edilecek. Esnaf arkadaşlarımızın da bu konuda bizlere destek olmasını istiyoruz. Herkesin kendi iş koluyla ilgili dükkanının önünde satış yapması gerekiyor. Çünkü burada bir kazanç elde edilecekse işyeri sahibi esnaflarımızın bu kazancı elde etmesini istiyoruz. Şehir dışından gelen seyyar satıcılar gelebiliyor. Esnaflarımızın da bu konuda en az bizim kadar duyarlı olacağını düşünüyoruz.”

ÇARŞI BÖLGESİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
“Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için ise, 13 Haziran Çarşamba gününden itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Şunu da söylemek isterim ki Bayram dolayısıyla çarşı-pazarın kalabalık olacağından yaşanabilecek hırsızlık ve kap-kaç olayları için ilçe halkımızı tedbirli olmaya davet ediyorum.”

MER-PA ÇARŞAMBA GÜNÜ DE AÇIK OLACAK
“Ayrıca vatandaşlarımızın bayram öncesi pazar alışverişlerini rahat bir şekilde yapmaları için Perşembe günü kurulan Mer-pa Çarşamba günü de halkımızın hizmetinde olacak. Cum-pa tuhafiye pazarı ise bayramın ilk gününe denk geldiği için kurulmayacaktır.”

BAYRAMLAŞMAYA DAVET
“Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da artacağı Ramazan Bayramında, İnegöl’ün tüm dinamiklerinin yer alacağı BAYRAMLAŞMA PROGRAMIDA 15 Haziran Cuma günü saat:10.00’da Kültür park içindeki Gölbaşı Alyans Düğün Salonunda gerçekleşecek. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızı bayramlaşma programına davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyor, saygılarımı sunuyorum.”