Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Okullar Arası Spor Festivali, İnegöl Belediyesi’nin kuruluşunun 150. Yılına özel “150. Yıl Spor Turnuvası” ismiyle gerçekleştirilecek. 68 okuldan 5000 öğrencinin mücadele edeceği turnuvanın kura çekimi gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, 4 yıldır düzenlediği Okullar Arası Spor Festivali organizasyonunu bu yıl 1870 yılında kurulan belediyenin kuruluşunun 150. Yılı nedeniyle “150. Yıl Spor Turnuvası” ismiyle hayata geçirecek. 5’inci kez düzenlenecek olan organizasyon öncesi 10 branşta gerçekleştirilecek olan turnuvanın grup kuraları çekildi. Kura çekimi Çarşamba günü 15.00’da İnegöl Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

68 OKUL 50 KATEGORİDE MÜCADELE EDECEK
Bursa’nın en büyük spor organizasyonu unvanıyla gerçekleştirilen İnegöl Belediyesi 150. Yıl Spor Turnuvasında; futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi, bocce, puanlı atletizm, dart, Oryantiring ve spor tırmanış olmak üzere toplam 10 branş yer alırken, bu branşlarda toplam 50 kategori yer alıyor. 40 ortaokul ve 28 lisenin katıldığı 150. Yıl Spor Turnuvasında toplam 68 okul zorlu karşılaşmalarda boy gösterecek.

12 ŞUBAT-20 NİSAN ARASINDA YAPILACAK
İnegöl Belediyesi 150. Yıl Spor Turnuvası grup kuraları çekiminde Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt ve organizasyona katılan okulların temsilcileri yer aldı. Kura çekimi öncesi kısa bir konuşma yapan Eşref Yiğit, 4 yıldır yapılan organizasyonun bu yıl 150. Yıl Spor Turnuvası adıyla gerçekleşeceğini hatırlatarak; “Tüm okullarımıza ve sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Sakatlıkların yaşanmadığı bir festival olması temennilerimle kura çekiminin de hayırlı olmasını diliyorum. Turnuvamızın başlangıcını 12 Şubat olarak belirledik. Yapılan planlamaya göre 20 Nisan 2020 tarihinde de tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Süper Kanal TV