Eski hastanenin bulunduğu alanda yapımına başlanan İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesinin temel atma töreni 7 şubat 2018  tarihinde atılmıştı. Temel atma törenin ardından alanda çalışmalar devam ederken artan maliyet nedeniyle inşaat durma noktasına geldi. İhaleyi alan fimar maliyetlerin yükselmesi nedeniyle önce işi yavaşlattı daha sonra inşaattaki çalışmaları durdurdu. Konuyla ilgili İnegöl belediye Başkanı Alper Taban süperkanaltv'ye açıklamalarda bulundu.

13 EKİMDE HERŞEY NETLİK KAZANACAK!

Başkan Alper Taban yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Tarafımıza şuana kadar şirket tarafından durdurulduğu yönde bize bildiren olmadı. Dolasıyla benim bu inşaat durdu demem lüksüm yok. Ancak şunu ifade edeyim oradaki çalışanların malzemeleri alıp gidiyorlar ifadeleri doğrudur. Bizim önümüzdeki sözleşmeye göre 13 Ekim tarihinde normal şartlarda verilen süre dolmuş olacak. Biz bir taraftan bu süreyi takip ediyoruz ve daha sonra sözleşme hükümleri devreye girecektir. Aynı zamanda şantiye alanında bir tekniker ve mühendisimiz bulunuyor.Yapılan tüm işler yerinde denetlenerek bizlerin kontrolünde geçiyor. 

ENDİŞE EDİLECEK BİRŞEY YOK
Başkan Taban konuşmasını şöyle sürdürdü. Bana göre endişe edilecek bir konu yok. Bir inşaatın durması güzel birşey değil zamanında bitirilseydi ancak yarım kaldı diye bu hayatında sonu değil. Elbette benim kurumumun ve vatandaşlarımın haklarını korumak zorundayım. Dolasıyla sözleşmenin hükümleri yerine gelmese firmanın 3 milyonluk teminatı var buda bize gelir olarak belediyemize kalacak. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Allah izin verirse bu süreçi en güzel şekil tamamlarız. Vatandaşlarımız rahat olsun biz burada zarara uğratacak hiç bir adımın içerisinde olmayız diye konuştu.

TEKRAR İHALEYE ÇIKACAK!

Başkan Alper Taban sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği takdirde yeni belediye binası için yeniden ihale yapılacağını sözlerine ekledi. 

Editör: Süper Kanal TV