İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şakir Ünlü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “2 Şubatta Başkanımız bizi ziyarete geldi, sağ olsunlar. Derneğimiz İstanbul’da 1991 yılında kurulmuş, 1997 yılında Maltepe’de kendi yerini almış, tapulu bir yeri olan, lokali olan bir dernektir. İnegöl Dayanışma Derneği’nin İnegöl ile bağlarını güçlendirmek amacıyla buradayız. Bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve kurum kuruluşları ziyaret ettik. Yarın da buradayız başka kurum ve kuruluşlarla da görüşeceğiz. Amaçlarımızı, düşüncelerimizi, projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Sağ olsunlar, ziyaret ettiğimiz herkes olumlu yaklaştı. 
DERNEĞİMİZ NELER YAPAR?
Derneğimiz ayda bir toplantı yapıyor. Diğer zamanlar kapalıdır. Maltepe’de yerimiz var dedik, bildiğiniz üzere İstanbul çok büyük bir metropol ulaşım ve buluşma imkanı çok zor. Derneğin konumu bunu daha da zorlaştırıyor. Derneği daha merkezi bir yere taşımak istiyoruz. Özellikle Kadıköy’ü istiyoruz. Bunun için bir çalışma gerekiyor, bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil o konuda destek istiyoruz. Derneği Kadıköy’e taşıdığımız zaman İstanbul’a okumaya gelen öğrenciler oradan faydalansın istiyoruz, derneğin imkanlarını kullansınlar istiyoruz. Ticaret için gelecek arkadaşlarımız geldiği zaman burada görüşmeler gerçekleştirebilirler.

Biz buraya dernek yönetim kurulu üyelerimizle İnegöl’e geldik, arkadaşlarımızın hepsi İnegöllüdür.
Dernek yönetimimiz; Başkan Mehmet Şakir Ünlü, Başkan Yardımcısı Gülşen Ataman, Genel Sekreter Çağrı Kuş, Sayman Süheyla Savaşkul, Üye Hakkı Acabay, Üye İsmail Otacı, Üye Tarık Sezan
Dernek yönetimimiz 7 kişiden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında göreve geldik, 2 yılda bir genel kurul yapılıyor. Biz yönetim olarak derneğimizi daha aktif hale getireceğiz ve İnegöl ile bağlarımızı sıkı tutacağız. Bizleri kırmayıp toplantımıza gelen İnegöllü basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” Dedi.