Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen saygı yürüyüşüne katılan Ateş Karıncaları vatan için can vermiş şehitlerimizi dualarla andı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram; Ateş Karıncaları ve İnegöl Ensar Vakfı olarak  yine hep birlikte dedelerimizi anmak için buraya Sarıkamış’a, on binlerce şehit vermiş olduğumuz bu sathı zemine, şehit kanlarıyla sulanmış olan vatan topraklarına gelmiş bulunmaktayız.

Bizler her daim bayrağımızın, Vatanımızın, yanında birlik ve beraberlik içinde çalışma yapan bir topluluğuz. Dedelerimiz bundan tam 105 yıl evvel 22 Aralık 1914 tarihinde buraya gelerek tam 18 gün süren bir harekata başladı. Amaç Rusların elinde olan Kars, Ardahan ve Sarıkamış şehirlerini geri almak ve Kafkasya da ki kardeşlerimizle birleşmek. Şu veya bu sebeple harekat sekteye uğrayarak sıkıntıya düştü ve maalesef on binlerce şehit verdik.

Fakat biz Müslüman bir Türk Milleti olarak şunu hiçbir zaman unutmadık. Hep birlikte yürüdüğümüz yollarda her zaman başarı sağladık. İşte bu Vatanın evlatları canlarını verdiler, kanlarını verdiler, mallarından vazgeçtiler, ailelerinden vaz geçtiler bu güzel vatanı bizlere bıraktılar. Buradan Herkese sesleniyorum tüm gençlerimize Sarıkamışı, Kuttül Amareyi, Çanakkaleyi, Galiçyayı, Filistin cephesini ve bütün cephelerde şehit olmuş dedelerimizi hatırlatalım ve gösterelim. Allaha Emanet olun.” İfadelerini kullandı.


Konuşmanın ardından 13 km boyunca süren saygı yürüyüşü toplu bir şekilde gerçekleştirldi.

Editör: Süper Kanal TV