Agd inegöl şube başkanı Yakup TOKGÖZ yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
Kıymetli basın mensuplarımız, 43.dönem başlangıç programımıza hoşgeldiniz. Davetimize katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu gün bir taraftan Anadolu Gençlik Derneğimizin 43. dönem eğitim yılı başlangıcıyla ve Hicri yeni yıla girdiğimiz için heyecanlanırken, diğer taraftan dün gece Mısır'dan gelen şehadet haberiyle hüzünlendik. 89 yaşında Mısır hapishanelerinde hasta haliyle tutuklu kalan Muhammed Mehdi Akif'in dün gece kaldırıldığı hastanede vefat etiği haberini duyduk. Hayatını İslami çalışmalara adayan Mehdi Akire Allahtan rahmet diliyorum. Duamız en kısa sürede Mısır'ın, Yemen'in Arakan'ın, Doğu Türkistan'ın ve tüm İslam beldelerinin huzura kavuşmasıdır. İslam beldelerinin huzuru da ancak islam birliğiyle oluşturulur. 

43 yıldır aynı aşk ve azimle çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneğimiz, iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hakim olması için çalışmalarına devam etmektedir. Bu amaç ve şuurla genç kardeşlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasıl bir gençlik istiyoruz. Kendisini ifade edebilen, milli değerlerine saygılı, toplumun ve ümmetin meselelerini bilen ve bunu dert edinen, yaratılış gayesini bilen, kim var diye sorulduğunda, "ben varım" diyen benim olmadığım yerde kimse yoktur diyen bir gençlik yetişsin istiyoruz. Bunun için gençlerimize dinini tanıması için temel dini eğitimler veriyoruz. Liderlik kabiliyetleri gelişsin diye örnek şahsiyetleri tanıtıyoruz. Toplumda yer bulmaları için adabı muaşeret dersleri veriyoruz, sosyal aktiviteler yapıyoruz. Irkçılık yapmamaları için ümmetin derdini dertlenmeleri için islam kardeşliğini öğretiyoruz. 
Üretmeyen, düşünmeyen, hareket etmeyen değil dertli ve duyarlı bir nesil yetişsin istiyoruz. AGD İnegöl şubesi olarak, Liselerde ve ortaokullarda öğrenci faaliyetleri yapıyoruz. Okuma grupları oluşturarak öğrencilerimizle eğitimler ve sosyal faaliyetler yapıyoruz. 10 ar kişilik okuma gruplarımızla bir kardeşimiz ilgileniyor. Her yıl siyeri Nebi yarışması, Mekke'nin Fethi programı, İstanbul'un Fethi gibi programlar düzenliyoruz. Okullarda yapacağımız Siyeri Nebi ve pano çalışmalarımız gibi etkinlik ve yarışmalarımız da Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve öğretmenlerimizden de destek bekliyoruz 
Biz kardeşlerimizle ilgilenirken ıslah çalışması yaparken genç kardeşlerimiz bir taraftan imtihan gereği internetle, tv dizi ve filmleriyle, yanlış arkadaş ve ortamlarla mücadele ediyor. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak ifsada karşı ıslah çalışması yapıyoruz. Yani hayra motor şerre fren görevi yapıyoruz. 
43. Dönem başlangıç programımıza katıldığınız için, yaptığımız çalışmaları halkımıza duyurduğunuz ve desteklerinizi bizden esirgemediğiniz için tekrar teşekkür ederim. 

Editör: Süper Kanal TV