Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkan ve yöneticilerini Mecliste konuk etti.
 
Mecliste gerçekleşen kabulde TBMM Başkanı İsmail Kahraman, dernek yöneticileri ile yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı. Samimi bir havada geçen görüşmede dernek yöneticileri, Başkan Kahraman’a, İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile tüm ilçe halkının selamlarını ilettiler.
 
KAHRAMAN’DAN ABDÜLHAMİD DERNEĞİNE ÖVGÜ
Önemli projelerin masaya yatırıldığı görüşmede İnegöl’den gelen Abdülhamid Han Derneğine yakın ilgi ve alaka gösteren Kahraman, Ulu hakan II.Abdülhamid Han’ın genç nesle en güzel şekilde anlatılması için başlatılan bu harekete can-ı gönülden destek olacaklarının altını çizdi. Kahraman konuşmasında, “II.Abdülhamid Han gibi vizyon sahibi, her alanda gerçekleştirdiği reformist hareketler ile ülkesini uçurumun kenarından alıp çağ atlatmış bir hünkarın her yönüyle anlatılması için oluşturulan bu derneğin güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum” dedi.​
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR DERNEK
Bu özel ziyarette İnegöl II.Abdülhamid Han Derneğinin gerçekleştirmek istediği projeleri de dinleyen Kahraman, “Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken günleri yaşıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak böylesi bir oluşumun, gerçekleştireceği her türlü projeye katkı ve destek olmaya hazırız. Bugün, Abdülhamid Han Derneğimizin saygı değer yöneticilerini meclis çatısı altında ağırlıyoruz. Kendilerini bu ziyaret vesilesi ile dinleme fırsatımız oldu. Gerçekten heyecan verici projeler hazırlamışlar. Zaten II.Abdülhamid ismini almış bir derneğe de böyle güzel ve farkındalık ortaya koyacak örnek projeler yakışırdı” şeklinde konuştu.
 
İNEGÖLLÜLERE SELAMLARINI İLETTİ
Kahraman konuşmasının sonunda, “Sultan 2. Abdülhamid Han’ı en iyi şekilde anlatmak ve milli tarih şuurunu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak için bu meşakkatli yola çıkan bu gençlerimize Allah zeval vermesin. Böylesi güzel bir çalışmada bizlerin bir destek ve yardımı olursa her zaman yanlarındayız. Bu vesile ile tüm İnegöllü hemşerilerimize de en içten kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.
 
“GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Yazıcı ise, ziyaret sırasında Abdülhamid Han Derneğinin kurulma amacını ve gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlattı. Yazıcı, “Öncelikle TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman Beyefendiye, kıymetli zamanlarını ayırarak, böylesi bir onuru bizlere yaşattıkları için kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyoruz. Derneğimiz kısa bir süre önce kurulmasına rağmen bildiğiniz üzere Sultan 2. Abdülhamid Hanın 100. ölüm yıldönümünde Orhan Osmanoğlu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün katılımlarıyla güzel bir etkinliğe imza atmıştı.  Sonrasında hanedanın davetlisi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tertiplediği ve dünyanın dört bir tarafından hanedan üyesinin hazır bulunduğu Abdülhamid Han’ın ölümünün 100.yıl dönümü etkinliklerinde bulunmak bizlere büyük bir gurur yaşatmıştı. Bugünde Meclis başkanımızı ziyaret etmenin onurunu yaşıyoruz. İnşallah derneğimiz devlet büyüklerimizin ve hanedanımızın desteği ile güzel çalışmalara imza atacak ” dedi.
 
 
 
DERNEĞİN KURULMA AMACINI KAHRAMAN’A ANLATTILAR
Yazıcı konuşmasının devamında, “İstiklal ve istikbal mücadelesinin verildiği bu günlerde aleme nizam vermiş bir milletin evladı olarak ben ve yönetici arkadaşlarım milli tarih şuuruyla yola çıkmış bulunmaktayız. Vatanına,  milletine ve bayrağına bağlı, milli ve manevi değerlerini her şeyin üzerinde gören bir neslin yetişmesi için dernek olarak uğraş vermekteyiz. Ayrıca 80 milyonu kucaklayacak, doğusundan batısına, kuzeyinden güneye tek yürek olarak yeniden bir dirilişin gerçekleştiği bu dönemde bizlerde dernek olarak II.Abdülhamid Han’ın rehberliğinde şanlı geçmişimi bugüne ve geleceğe yansıtmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bugünde Meclis Başkanımıza, derneğimizin kurulma amacını, dernek çatısı altında yapmak istediğimiz projeleri bu ziyaret vesilesi ile aktarma fırsatımız oldu. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretimizde kendileri sağ olsunlar, bizlere yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Bu vesile ile İnegöllü hemşerilerimizin de selamlarını iletme fırsatımız oldu. Ayrıca en yakın zamanda Meclis Başkanımızı İnegöl’de ağırlama sözünü de kendilerinden aldık. Son olarak bizleri bugün meclis çatısı altında ağırlayan TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman Beyefendiye şükranlarımızı sunuyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.
 
KAHRAMAN’DAN DERNEK YÖNETİCİLERİNE SÜRPRİZ
Ziyaretin sonunda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği yöneticilerine güzel bir sürpriz yaptı. Kahraman, II.Abdülhamid döneminde kurulan Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu şimdiki ismi Yıldız Porselen Fabrikası olan böylesi özel bir mekanda üretilen bir çiniyi dernek yöneticilerine takdim etti. Dernek yöneticileri de Kahraman’a, Ay-Yıldız motifli bir tablo, İnegöl’ün değerlerini anlatan bir çini ve İnegöl’ü tanıtıcı kitaplar ile İnegöl köftesi takdim etti.
Editör: Süper Kanal TV