İnegöl Belediyesi, şehirde 21. yüzyıl iletişim altyapısını oluşturma adına başlattığı teknolojik atılımlar kapsamında, İnegöl’ün 5 ayrı noktasında vatandaşların dilediği zaman şehri canlı olarak izleyebilecekleri online canlı yayın kameraları kurdu. Teknolojinin her geçen gün geliştiği ve insan hayatını kolaylaştırdığı günümüzde, İnegöl Belediyesi de bu yeniliklere ayak uydurarak şehirde 21. yüzyılın iletişim altyapısını oluşturma adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi tarafından Online Canlı Yayın Kameraları uygulaması başladı.

5 AYRI NOKTA İZLENEBİLECEK

Belediye Başkanı Alper Taban, vatandaşların 7/24 canlı olarak İnegöl’ü izleyebileceği uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Taban, yepyeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini ifade ederek; “Bildiğimiz gibi, günümüzde teknoloji insanın tahayyül edemeyeceği bir noktaya geldi. Elbette bizler de bu teknolojik yeniliklerden hayatı kolaylaştırmak, süreçleri minimize ederek zaman kazanmak ve hizmet kalitemizi yükselterek verimli çıktılar almak amacı taşıyoruz. Teknolojideki yenilikleri takip ederken aynı zamanda faydalı uygulamaları da hayata geçirmek konusunda gayret ediyoruz. Bu düşünceden hareketle, online canlı yayın kameraları uygulamamızın hayata geçtiğini ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız, Online Canlı Yayın Kameraları ile İnegöl’ü Seyret adı altında; İshakpaşa Camii ve Külliyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Hükümet Önü Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve Sarraflar Çarşısı meydanını bu uygulama ile sehirkameralari.inegol.bel.tr adresini ziyaret ederek diledikleri zaman canlı yayın kameralarımız aracılığı ile seyredebilirler” dedi.

CADDELER BELEDİYENİN TAKİBİNDE OLACAK

Online canlı yayın kameralarının farklı amaçlarla kullanılabileceğini de kaydeden Alper Taban, “Bu uygulama sadece şehri izleme anlamında da kullanılmayacak. Örneğin dün meydana gelen aşırı yağış sebebiyle caddelerde oluşan son durumu görebilecek, şehrin ana noktalarındaki trafik durumlarını kamera sistemleri ile anında görüntüleyecek ve hızlı çözümler bulabileceğiz” diye konuştu.

UYGULANAN TEKNOLOJİK YENİLİKLER

Başkan Taban, İnegöl Belediyesi olarak teknolojik yenilikler noktasında daha evvel gerçekleştirilen ve aktif olarak kullanılan birçok alan olduğunu da hatırlatarak şöyle devam etti: “Kısa bir süre önce zabıta yaka kamerası uygulamasını başlatmıştık. Bu uygulama ile şeffaflık ilkesine dayanarak denetimlerin kayıt altına alınmasını sağlıyoruz. Yine teknolojik anlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde, şuanda Türkiye’de e-devlet uygulamasında en fazla işlem yapan 3’üncü belediyeyiz. Şehrimizde ciddi sorun yaşadığımız konulardan biri de çocuk parkları. İhtiyaçlar dahilinde parklara kamera sistemleri konulması noktasında da çalışmalarımız var. Bu kapsamda örnek uygulama olarak Turgutalp Mahallesi Semt Sahasına kamera sistemlerimiz kuruldu. Öte yandan, gerek teknolojik gerekse yönetsel yeniliklere, hayatı kolaylaştıran uygulamalara hayatımızda yer açmanın alternatiflerini de düşünüyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz 1. Proje, Ar-Ge ve Kariyer Günleri Festivalimiz 4 gün boyunca heyecanlı ve verimli geçti. İnegöl Belediyesi olarak Elektronik Belgeleme Sistemi (EBS)’ye geçildi. Bildiğiniz üzere İnegöl Belediyesi’nin yeni teknolojik altyapılı bilgisayar sistemi programı kullanmaya başlandı. Evrakların ve belgelerin elektronik sistem üzerinde kayıt ve takibi sağlanıyor.”

7 NOKTADA ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ “

Tüm bu çalışmaların yanında, İnegöl’de 5 yıldır 7 ayrı noktada güvenli ücretsiz internet hizmeti verildiğini de hatırlatmakta fayda var. 2014 yılından itibaren faaliyete geçirilen kablosuz güvenli ücretsiz internet hizmetinden her gün yüzlerce vatandaşımız faydalanıyor. 5 yıl önce hizmete sunulan ‘Güvenli Ücretsiz İnternet Hizmeti’ ilçemizin ön plana çıkan 7 bölgesinde 7’den 77’ye her yaştan ve her kesimden insanların ilgisiyle yayılıyor. Bir tuşla dünyanın her tarafına ulaşma imkanı sunan internet hizmetinden; Manifaturacılar Çarşısı, İki Kapılı Meydan, Sarraflar Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı, Uzun Sokak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeniceköy Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tesislerinde vatandaşlarımız ücretsiz yararlanıyorlar.” “21.YÜZYIL İLETİŞİM ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ” “Bu kapsamda akıllı kent altyapısının ilk aşamalarından biri olan güvenli ve ücretsiz internet projesini hayata geçirdik. Başlatılan güvenli internet uygulamasıyla halkın yoğun olarak kullandığı bölgelerde güvenli ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden memnunuz. İnegöl genelinde ücretsiz Wifi hizmetini kullanan toplam 9 bin 793 kişi bulunuyor. Bu kullanıcıların  yüzde 25,2’si bayan. Bu da 2 bin 472 kişiye tekabül ediyor. Yüzde 74,8’i ise erkek. Bu da toplamda 7 bin 321 kişi. Yaş diyagramına bakıldığında da; 16/30 yaş aralığı yüzde 59.5, 31/45 yaş aralığı yüzde 18.5, 46/60 yaş aralığı yüzde 5.6 olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda Oturum Açma Sayısı 1 milyon 418 bin 940. Toplamda Dakika Kullanımı ise 23 milyon 804 bin 340 dakika. En yoğun kullanım saatleri 10.00-14.00 olarak saptanmıştır. Hayatı kolaylaştıracak ve huzurlu bir ortam sağlayacak yapımı devam eden bazı protokol aşamasında olan projelerimiz de var. İlerleyen zamanlarda bu konuları da sizlerle paylaşacağız. Hedefimiz deneyerek, özümseyerek daha iyiye ulaşmak. Bu amaçla, hizmete aldığımız şehir kameralarından; trafik kontrolleri ve araç takipleri, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde yaşanan sorunların hızlı çözümleri, ,ilgili bölgelerden anlık hızlı haber alınması noktasında ve buna benzer birçok alanlarda fayda sağlanması hedefleniyor.”