İnegöl’de gönüllü üyelerin katılımıyla oluşturulan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra bu alanda düzenlenen eğitimlerle de fark oluşturuyor. Son dönemlerde sıkça afetlerin yaşandığı ve deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde, daha bilinçli bir nesil yetişmesi adına eğitimler düzenliyor.

2 OKULDA DEPREM TATBİKATI
Bu kapsamda gelen talepler doğrultusunda İNDAK ekibi okullarda hem teorik hem de pratik eğitimler veriyor. Son olarak Alanyurt Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulu ve Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu’nda deprem tatbikatı ve eğitimleri gerçekleştirildi. Her 2 okulda da 10’ar kişilik ekiplerle yapılan eğitim ve tatbikat, öğrencilere deprem konusunda verilen teorik eğitimle başladı.

NEFESLERİ KESEN TATBİKAT
Sınıflarda yapılan deprem semineri sonrası, tatbikata geçildi. Deprem sırasında binanın tahliyesiyle başlayan tatbikat, ardından yaralı tahliyesi tatbikatıyla devam etti. Bu sırada öğrenciler okulların bahçelerinde İNDAK ekiplerinin camlardan yaralı tahliyesi gösterisini ilgi ve heyecanla izledi.