İki aşamadan oluşan programın ilk bölümünde Kampüs Konferans Salonunda Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Kızılay yetkilileri ve öğrencilerin katılımıyla ilçe programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürünün konuşmasının ardından İNDAK Başkan Yardımcısı Eyüp KÖKSAL şunları söyledi: “Tüm afetlerin ana kaynağı insan. İnsanı düzeltebilirsek bilinçlendirebilirsek afetlere karşı da yol katetmiş olacağız. Bozkurt’ta dere yatağına ev yapan da insan, ormanları yakan da insan, depreme karşı tedbir almayan da insan.

İçişleri Bakanlığının Afet Yılı ilan etmesi nedeniyle Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber kapı kapı dolaşıp İnegöl insanını bilinçlendirmeye çalıştık. Şu ana kadar 150.000 İnegöllüye afet farkındalık eğitimi anlatıldı. İnşallah anlattıklarımız bir kulaktan girip diğerinden çıkmıyordur.”

Program ülkemizde yaşanan afetlerle ilgili sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Programın ikinci aşamasında İNDAK gönüllüleri Hacı Sevim Yıldız 1 okulundaki tüm öğrencilere sınıflarında afet farkındalık eğitimi verdi. Kaymakam ve ilçe protokolünün katılımıyla daha sonra deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından ilçe programı sonlandırıldı.

Editör: Süper Kanal TV