Türkiye’nin bir çok donanımlı hastanelerinde yapılmayan operasyon İnegöl Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. yıllardan bu yapan neşter kesi nedeniyle açık ameliyat sonucunda uzun süre ağrılar çeken hastalara artık kapalı ameliyat yöntemiyle ağrısız sızısız ameliyat olacaklar.
İnegöl Devlet hastanesinde ilk kez böbrek tümörü ameliyatı kapalı yöntemle yapıldı.
Uzun süredir ağrılar çeken 53 yaşındaki Hanife Girgin, tedavi için gittiği İnegöl Devlet Hastanesinde böbrek tümörü tanısı konuldu. Ameliyata alınan kadın hasta, İnegöl’de ilk kez uygulanan yöntemle ağrısız sızısız ameliyat süreci geçirdi. Bir saat 45 dakikalık Kapalı böbrek tümörü ameliyatı sonucunda servise alınan kadın hasta bir gün sonra taburcu edildi.
İNŞALLAH HASTANEMİZDE DAHA İYİ AMELİYATLARI GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Hastayı serviste ziyaret eden Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Arif Demirbaş, “Operasyon İnegöl Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bir operasyondu. 3. basamak Devlet Hastanelerinde ve çok az üniversitede gerçekleştirilen bir operasyon. Kapalı şekilde böbreğin çıkarılması ameliyatı… Normalde yaklaşık 20 santimli bir kesiyle ve 3 katman tabaka kas kesilerek açık ameliyat şeklinde yapılan operasyonu yeni bir teknikle kapalı olarak gerçekleştirdik. Hastanın hem hastanede kalış süresini hem de çalışan hastalar için işgücü kaybını azaltan bir operasyon tekniği. İnşallah hastanemizde daha iyi ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yeni cihazlar da aldırırsak daha büyük ameliyatları gerçekleştirmek için uğraşacağız” dedi.
FAKÜLTELERDE DAHİ YAPILMADI
Bu tür ameliyatların Türkiye’deki 40-50 şehir üniversitesinde dahi yapılamadığını belirten Demirbaş, “Ameliyatımız yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Süreden ziyade hastanın sorunsuz şekilde ameliyattan çıkması önemliydi. Süre de makuldü hastamızın durumu da makuldü. Hastaya ameliyat sonrası kan vermemiz gerekmedi ve ameliyat sonrası 2. günde de taburcu edilebilir hale geldi. Zaten bu ameliyatın en büyük avantajı açık ameliyatta 6 aya kadar devam edecek olan ağrıların 1-2 haftada dinmesidir. Hastanın konforu açısından bir ameliyattı. Mercek altında yapıldığı için hastanın damarlarını bağlamada daha güzel işlemler hayata geçirildi” şeklinde konuştu. 
KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM
Ameliyat olan hasta 53 yaşındaki Hanife Girgin, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyatım iyi ve sorunsuz geçti. Doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, hastane yönetiminden Allah razı olsun. 1,5 günlük bir zorluk yaşadım ama sonrasında ağrılarım kesildi. Hareket kısıtlılığım vardı o da düzeldi. Şuan çok iyiyim. Hastalığının çocukluğundan beri var olan bir şeydi. Doktora çıkmıştım ve beni Arif beye yönlendirmişti. Ondan sonra tetkikler başladı ve bu aşamaya geldik” diye konuştu.
HASTANEMİZDE BÖYLE YENİLİKLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÇOK SEVİNDİRİCİ
Başhekim Yardımcısı Göğüs Cerrahı Metin Özcan, “Hastanemizde kapalı sistem ameliyatlar yapılmaktaydı. Ürolojide böbrek ameliyatları açık olarak yapılmaktaydı. Yeni arkadaşlarımızın gelmesi ve tıbbi tekniklerin gelişmesiyle kapalı sistemde böbrek ameliyatı yapılmaya başlandı. Bu bizim ve hastalar açısından sevindirici bir durum. Böylelikle hastanın konforu artıyor, ameliyat sonrası taburcu olma süresi azalıyor. Hastanemizde böyle yeniliklerin hayata geçirilmesi çok sevindirici. Tüm üroloji uzmanlarımıza teşekkür ediyor, hastamıza geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.