İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından BEBKA 2017 Teknik Destek Programı Kapsamında öğretmenlere kodlama eğitim verildi. 60 öğretmenin 30 saat aldıkları eğitim ile okullarda öğrencilere kodlama öğretilmesi hedefleniyor. Ülkemizin önde gelen kodlama eğitmenlerinden Merve COŞKUN tarafından verilen eğitim sonrası açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN; önümüzdeki sene kodlama eğitimlerini tüm okullarımızda öğrencilerimizle tanıştırmak istiyoruz dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ.

İlçe Milli Müdürü Fatih BİLİCAN, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminde çağı yakalamak için İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arge birimi sorumlusu Turgay TÜLOĞLU koordinatörlüğünde yıl içerisinde 3 BEBKA projesi, 32 TÜBİTAK 4006 projesi, 3 Erasmus+ projesi ve yerel eğitim çalıştayı yapıldığını belirten BİLİCAN bu yıl ki ana temalarının “Z Kuşağı Ne İster?” olduğunu, 2018-2019 eğitim öğretim yılına ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek yeni bir tema ile başlangıç yapılacağını söyledi.

ÖĞRETMENLERE TAM DESTEK

Arge birimi sorumlusu Turgay TÜLOĞLU, BEBKA’dan teknik destek alarak öğretmenlerin STEM, Kodlama, Yapay zeka ana başlıklarında 30’ar saat eğitim aldıklarını, bu eğitimden edindikleri becerileri sınıflarında uygulamaya başladıklarını belirtti. Detayları aktaran TÜLOĞLU;

Öğretmen ile öğrenci arasındaki kuşak farkından kaynaklanan iletişim sorunlarından yola çıkarak, 2000 yılından sonra doğan mevcut Z kuşağı öğrencilerimizi daha iyi anlamak, onlarla empati kurabilmek, onların beklentileri yönünde eğitim öğretim faaliyetlerini şekillendirmek adına tüm yıl boyunca çeşitli faaliyetler yapıldı. Teknoloji ve dolayısıyla sosyal medya ile içiçe olan Z kuşağının bildiklerini bilmek adına; kodlama, algoritma ve STEM eğitimleri gerçekleştirildi.

Z KUŞAĞI NE İSTER?

“Z Kuşağı Ne İster?” temalı eğitim çalıştayı düzenlenerek öğretmen ve idarecilerin tüm eğitim camiasının 2 gün boyunca ortak paydaları olan eğitim meselesi hakkında konuşmaları sağlanmıştır. Bu çalıştay bir ilçede düzenlenmesi hasebiyle Türkiye’de bir ilktir. Yaklaşık 850 eğitim çalışanımız, 5 ana konuşmacı ve 9 atölye lideri ile 2 gün boyunca PISA, STEM, Kodlama, Robotik, Z Kuşağı Psikolojisi, Eğitimde Ölçme Değerlendirme, Zeka Oyunları başlıklarında oturumlara ve atölyelere katılmışlardır.

Çalıştayımızın sonuç raporu kitap haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile tüm illere ve oradaki eğitimcilere iletilecektir. Açıklamalarını yaptı.

EĞİTİM ÇALIŞTAYI GELENEKSEL OLACAK

Eğitim Çalıştayını geleneksel olarak her yıl yapacaklarını belirten BİLİCAN, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Şube Müdürümüz Ayfer ER ve koordinatörümüz Turgay TÜLOĞLU olmak üzere, özel büro sorumlumuz Musa OKTAR’a, atölye liderleri olan öğretmenlerimiz; Gürhan DİKMEN, Ahmet GÜCCÜK, Levent ŞANLI, Nazife DİKMEN, Orhan ERDOĞAN, Mehmet Sarı,Serdar ERDAL ve Murat KOCAMAN’a, konuşmacılarımız, Prof. Dr. Ahmet DERVİŞOĞLU, Esra SAVAŞAN, Erhan AĞBABA, Ertuğrul POLAT ve Kozmonot Muhammed Ahmet FARİS’e, eğitim faaliyetlerimizde bize sürekli destek veren Belediye Başkanımız Sayın Alper TABAN’a, Öğretmen Evi müdürümüz Ergün YILMAZ, Nene Hatun MTAL müdürümüz Nusret ŞAHİN’e, sponsorlarımız Zarafet Okulları, Özel Altın Nesil Okulları, Devrim Kosova Okulları, İnegöl Okyanus Okulları ve İnegöl Doğa Okullarına, çalıştaya katılan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Editör: Süper Kanal TV