İlçe Başkanı Ertan SÜTÇÜ yaşananlarla ilgili çok dikkatli olup olayları iyi okumak gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi;
ABD dün akşam tabir caizse apar topar bir karar alarak “Ülkemizdeki ABD unsurlarının güvenliğine ilişkin endişeleri” sebebiyle Türkiye ile ilgili vize trafiğini durdurdu. Devletimiz ise çok kısa süre içinde aynı gerekçelerle ABD ile vize trafiğini durdurdu. 


Gerçekleşen İdlip harekatı ile ilgili ABD’nin vize iptali kararından bir gün önce Pentagon’dan yeşil ışık yakan bir açıklama gelmişti. ABD’nin sınır ötesi operasyonla ilgili olumlu görüşünden sonra alınan vize askısı kararının sınır ötesi operasyon ile ilgili değil; FETÖ ile mücadele kapsamında, ABD konsolosluğuna yönelik gerçekleştirilen adımlarla ilgili olduğu kanaatindeyiz. Çünkü bugün de ABD konsolosluğundaki bir görevliye ilişkin tekrar bir gözaltı gerçekleştirildi.
Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki; ABD’nin bu tavrı ister Sınır ötesi harekat, isterse FETÖ ile mücadele hususunda olsun, DEVLETİMİZ attığı adımlarda hukuk zemini içinde ise asla taviz verilmemelidir. Ancak burada önemli olan mesele; ABD’nin bunu yapmaya cesaret bile etmemesi gerektiğidir. Tüm bunlarla beraber alınan bu kararların yaptırıma dönmesi birkaç gün sürecektir. Halihazırdaki vize ve seyahatlere etkisi yoktur. Onun için bir ihtimal de; ABD, kısa vadede bu şekilde hareket edebilir ve birkaç gün içinde bu kararından dönebilir. O zaman bunu yapmasının asıl sebebinin, dün İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği bombardımanı gündemden uzaklaştırma olduğunu anlarız. 

Genel olarak baktığımızda ABD, Türkiye’ye karşı tarih boyunca her defasında aldatıcı siyaset yürütmüştür. Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki ABD konusunda da hükümetimiz her zaman yanılgıya düşen taraf olmuştur. İlişkilerin hükümet tarafından “En İyi Dönem” olarak değerlendirildiği bugünlerde bu şekilde hareket etmesi sonrasında hükümet yetkililerinin “Trump bizi aldattı” açıklamasını artık duymak istemiyoruz. Bizler hükümetten ve devlet idarecilerimizden özellikle ABD hususunda kesin, net ve değişmez bir tavır ve icraat bekliyoruz. Her seferinde “Ey ABD, Ey Trump” diye başlayıp sonrasında dostane (!) çerçevede yürütülen ziyaretler görmek yerine “Milli bir dış politika” belirleyerek hükümetin yolunu çizmesini talep ediyoruz.
Son olarak yaşanan bu durumun ABD geleneği olduğunu gösteren ve bu hususta milletini her daim uyaran Milli Görüş lideri Erbakan Hocamız yıllar öncesinde TBMM'de yapmış olduğu konuşmada dönemin hükümetine nasıl seslenmişse aynı cümlelerle biz de sesimizi yükseltiyoruz: "Vay canına ya, biri hipnotize mi ediyor sizi Allah aşkına? Efendim, Amerika'nın hoşuna gitmezmiş, banane Amerika'dan, banane Amerika'dan! Amerika mı bizi yönetecek?"