İki şehir tek yürek kardeşlik buluşmaları adı altında gerçekleşen ziyarette İnegöl heyetinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl mobilyacılar odası başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Müsiad Başkanı Halil Malkaç ile birlikte 45 kişilik işadamları ve STK başkanları yer aldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın beraberindeki İnegöl heyeti Doğubayazıt ziyaretinin ilk gününde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyarette kardeşlik bağlarının güçlenmesi ve iki şehir arasında birlik ve beraberliğin artması adına yapılması gerekenler masaya yatırılırken, ziyaretin anısına İnegöl heyeti tarafından Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan’a İnegöl sandalyesi takdim dildi.

DOĞUBAYAZIT HALKINA DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIZ
Doğubayazıt İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan’a gerçekleşen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle kadim şehir, doğunun gözbebeği, İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hanisi gibi önemli değerleriyle öne çıkan Doğubayazıt’ta bir kez daha bulunmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere daha önce İnegöl’den muhtarlarımızı Doğubayazıt’a getirmiştik. Muhtarlarımız ile yaptığımız ziyaret olumlu geçmiş ve bundan sonrada buna benzer ziyaretler gerçekleştireceğimizi dile getirmiştik. İki şehir arasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Daha önce de İnegöl’de Doğubayazıt’tan öğrencilerimizi, kuran kursu hocalarımızı ve son olarak hafta başında iş adamlarımızı ağırlamıştık. İnşallah gelecek hafta da muhtarlarımızı şehrimizde ağırlayacağız. Bugünde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Müsiad Başkanı Halil Malkaç ile birlikte İnegöllü işadamları ve STK başkanlarından oluşan heyetimizle Doğubayazıt’a geldik. Bizler İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan Beyefendiye ve Doğubayazıt halkına destek olmak için buradayız. İnanırsak ve birbirimize destek olursak Doğubayazıt’ın özlediği ve hak ettiği güzel günlerine döneceğine inancımız tam. Bu durumdan bölge halkının da aynı zamanda ülkemizin de kazançlı çıkacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“DOĞUBAYAZIT TERÖR İLE DEĞİL SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ İLE ANILMAYI HAK EDİYOR”
Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön plana çıkardığımızda ve omuz omuza verince halledemeyeceğimiz hiç bir sorun olamaz diyen Aktaş, “Doğubayazıt’ın bünyesindeki değerleriyle keşfedilmeyi bekleyen önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. İshakpaşa Sarayı ile Ahmed-i Hanisiyle, Meteor Çukuru ile Doğubayazıt’ı daha fazla öne çıkarabiliriz. Doğubayazıt terör ile değil sahip olduğu bu değerler ile anılmayı hak ediyor. Artık Doğubayazıt için ayağa kalkma zamanı, kendini gösterme zamanı.”

İKİ ŞEHİR TEK YÜREK OLDU
Bizlere uygun görülen görev icabı ilk günden beri Doğubayazıt için daha ne gibi güzel hizmetler yapabilirizin uğraşı içerisindeyiz şeklinde konuşan Aktaş, “Tek derdimiz Doğubayazıt halkının layık olduğu hizmeti alması. Yerel bazda ihtiyaç olan birçok eksikliklerin ivedi bir şekilde sonuçlandırılması için dört koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyorsunuz hayata geçirdiğimiz Acil eylem planı doğrultusunda tek tek Doğubayazıt’ın ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirmenin uğraşı içerisindeyiz. Göreceksiniz ki günler geçtikçe Doğubayazıt’taki değişimi yakinen göreceksiniz. Bugün sizlerin huzuruna geldik. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı unutmayın. Buraya gelirken tüm İnegöllülerin selamlarını sizlere ulaştırmaya geldik. Şunu görüyoruz ki adeta iki şehir tek yürek oldu. Bu birlik ve beraberliğin artması en büyük temennimiz. Son olarak İki Şehir Tek Yürek olduğumuz bilinciyle daha güzel ve daha huzurlu bir Doğubayazıt için çalışmaya devam” dedi.

“BAŞKAN AKTAŞ DOĞUBAYAZIT İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”
İki Şehir Tek Yürek, kardeşlik buluşması kapsamında Doğubayazıt’a gelen İnegöl heyetini makamında ağırlayan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Akhan, “Yaklaşık bir buçuk yıldır Doğubayazıt’a görev yapıyorum son iki aydır hükümetimizin görevlendirilmesiyle Doğubayazıt Belediye Başkan vekili olarak görev yapıyorum. Elimizden geldiğince Doğubayazıt’ı iyi bir noktaya getirmek için uğraş veriyoruz. Bu çalışmalarımızda son iki ay içerisinde yeni bir destek yeni bir yol haritasını bulduk. İnegöl Belediyesi hepinizin bildiği üzere Doğubayazıt’ımızın kardeş belediyesi oldu. Türkiye’de bu şekilde kardeş belediye ilan edilen yaklaşık 81 İl ve İlçe Belediyesi mevcut fakat ben burada şunu vurgulamak istiyorum ki Doğubayazıt ile İnegöl Belediyesi arasında meydana gelen bu kardeşlik oluşumundan bu enerji emin olun Türkiye’nin hiçbir yerinde bulunmuyor. Özellikle çok değerli İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve değerli ekibi ilk günden beri Doğubayazıt için çalışıyor. Bugün sağ olsunlar beraberindeki heyet ile birlikte bizleri ziyaret etmeleri bunun en büyük göstergesi. Gerçekten Başkanımız Alinur Aktaş, Doğubayazıt için büyük bir şans.”

İKİ ŞEHİR ARASINDA KARDEŞLİK BAĞLARI ARTIYOR
Son iki ay içerisinde kendileri ekipleri ile beraber birçok defa Doğubayazıt’ı ziyarete geldiler diyen Akhan, “Oluşturulan bu kardeşlik köprüsü vesilesiyle ilçemizde okuyan lise öğrencilerimizi, kuran kursu hocalarımızı ve iş adamlarımızı İnegöl’e gönderdik değerli Belediye Başkanımız Doğubayazıt’tan gelen misafirleri bağrına bastı onlara çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Tabi bu özellikle iki belediyenin oluşturmuş olduğu kardeşlik köprüsü bugün İnegöllü iş adamlarımızın ve STK Başkanlarının Doğubayazıt’ı ziyaretleri ile devam ediyor. Haftaya da muhtarlarımızı İnegöl’ göndereceğiz bu şekilde karşılıklı ziyaretler devam edecek. İnşallah bu ziyaretler ile iki şehir arasında kardeşlik bağları daha da artar” dedi.

DOĞUBAYAZIT DEĞİŞİMİ HİSSEDİYOR
Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın katkı ve destekleri ile Doğubayazıt’a değişimi çok rahat bir şekilde görebiliyoruz diyen Akhan; “Yıllardır belediyecilik hizmetlerini alamayan Doğubayazıt halkı artık yapılan hizmetlerin farkında. Ortaya koyulan çalışmalar ile şehrin çehresi değişmeye başladı. Bir yandan sokaklarımızı, mahallelerimizi çöp ve molozlardan temizlemeye devam ederken, yol onarım ve iyileştirme çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Belediye olarak bölgenin ilk sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini açtık. 45 günde yaklaşık 150 kısırlaştırma yapıldı. Merkezimizde ayrıca sahipsiz yavruların da bakımı yapılıyor. Bakım ve aşıları tamamlanan hayvanlar sahiplenmek isteyenleri bekliyor. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemizin yürüttüğü çalışmalar ile şehir mezarlığında parke ve çevre düzenlemesi, şehir merkezinde refüj, çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi çalışmaları başlatıldı. Asfalt çalışmalarımıza da başladık. Büyük Ağrı Caddesi ile Ahmed-i Hani Parkı arasındaki 2 km'lik yol inşallah 20 günde tamamlanacak. Asfaltlama çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. İnşallah en kısa sürede şehrin değişimine ve dönüşümüne hep birlikte şahitlik edeceğiz” şeklinde konuştu.

İnegöl heyeti Doğubayazıt İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan’ı ziyaretinin sonrasında şehir turu yaparak ilçedeki değişimi ve yapılan hizmetleri yakinen görme fırsatı buldular. Başkan Aktaş’ı bağırlarına basan vatandaşlar, Başkan Aktaş’a Doğubayazıt için yapılanlar için teşekkür ettiler. Her gittiği yerde memnuniyetle karşılanan Başkan Aktaş, gösterilen ilgiden dolayı Doğubayazıt halkına şükranlarını belirtmeyi ihmal etmedi. Regaip Kandilinin güzelliklerini Doğubayazıt halkı ile birlikte yaşayan İnegöl heyeti ayrıca iki şehir arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi hedefiyle ilçedeki çeşitli esnaf ve işadamları ile ikili görüşmeler de yaptı.
Editör: Süper Kanal TV